Büyükşehir Meclis Toplantısı ve yine gündem Atatürk İlkokulunun yıkılması,bulunduğu araziye katlı otopark inşaatı yapılması!

Bu tartışma hafızalarımızda tazeliğini koruyor,geçtiğimiz yıl yoğun bir şekilde gündemi meşgul etti ve üzeri kapandı!

Biz mesele halledildi okul yerinde kalacak katlı otopark projesi başka bir alana kaydırıldı diye düşünürken ,aniden proje hortladı!

Mevcut okul binanın hazırlı olduğu , bu hali ile eğitime devam etmesinin risk taşıdığından bahisle yıkılması ve yerinede bölgenin trafik sorununa çözüm katacak katlı otopark yapılmasına karar verilmiş yada Başkan Toçoğlu bu hususta yetkilendirilmiştir!

Okul binasının hasarlı olduğu tespiti doğrudur,hasar 1999 depreminde yani bundan 18 yıl önce oluştu.Geçen bu sürenin 15.yılında AKP iktidarı var , niçin bu kadar süre  hasarlı ve riskli binada eğitim verilmeye devam edildi!

Bu risk bugün daha da şiddetli bir boyuta mı ulaştı, hasar giderilse ya da bina  yıkılsa yerine aynı bölgeye daha modern eğitim binası yapılsa olmazmıydı!

AKP iktidarı eğitim konusunda kararlı bir politikaya sahip değil,bunu sürekli değişen … sınav sistemlerinden ve … öğrenme imkanına sahibiz!

Birçok alanda yaşadıkları tutarsız politikaları eğitim alanında da sürdürmekteler!

İktidarlarının ilk yıllarında Kampüs okul projesi geliştirdiler,tüm okulların bir alanda toplanması projesi!

Bizim şehrimizde bu alan Arifeye Kalaycı mevkiinde idi sonra bu projeden vazgeçtiler!

Hatırladığımız yakın geçmiş zamanda Kentpark’ın ,yeşil alanın içine İmam Hatip Lisesi yapıldı!

Şehir merkezlerinden okul binalarını taşıma projesini terk edip , merkezler ve binalar inşaa edildi.Buna ilişkin birçok örnek sıralanabilir!

Sorun otopark sorunu ise ,niçin o dönem o alana inşa edilmedi..Vakit geçmiş değil, stat arazisinin bulunduğu alana katlı otopark,yer altı otoparkı inşa edin sorunu çözün !

Şehir merkezinde, hele de Atatürk İlkokulunun bulunduğu alanda Katlı otopark projesi, altından kalkılmaz trafik yoğunluğu demektir.

Trafiği azaltacağız diye düşündüğünüz proje daha yoğunluk arttıracaktır!

Yol yakınken bu projeden vazgeçin , mümkün olabildiğince şehir merkezlerine yeni …yüklemeyin!Alternatif yaşam alanları geliştirin, gelecek elli yılı planlayın !

İlköğretim binalarının şehir merkezlerinde bulunmasının bir çok yararı var ama bunların en başına gelen ve …insanlarının tespiti öğrenime hayatın içinde kalarak tutunmaya çalışmak diye tarif ederler!

Siz bilmin tersinde bir yol seçiyorsunuz, okul binası şehrin dışına yeni stat bölgesine yani çevre yoluna taşıma çabasındasınız, bunu yapmayın!

Hem eğitime ihanet etmiş hem de çark caddesine ve bölgeye ihanet etmiş olursunuz!

Acele kararlar almak yerine,STK’larla ortak aklı tesis edin!

[email protected]