Atatürk İlkokulu başta olmak üzere şehir merkezinde yer alan okullar yıkılmalı, yerlerine otopark inşa etmeli tartışması yüksek tempo ile devam ediyor. İktidar temsilcileri bu yıkım projesine dört elle sarılmış vaziyette, sürekli açıklamalar yapıyorlar.

Hal böyle olunca da ister istemez düşünmek durumunda kalıyorsunuz, bu şehrin tüm sorunları bitti dertsiz bir şehir ve tek derdi okulların bulunduğu alanların yarattığı sıkışıklık mı!

Halimiz bu ise ne ala, şehir içi trafik sıkışıklığı, karmaşası gelip de neye dayanıyor. Okullar yıkılsa yerine otoparklar yapılsa şehir içi trafiği rahatlayacak bu sayede çark caddesi esnafı yoğun iş yapacak!

Sanırım akıl tutulması dedikleri bu olsa gerek! Çark caddesi ve o bölgede trafik yoğunluğu olduğu doğrudur otopark sorunu da olduğu doğrudur. Bu sorunu çözüm adresi Atatürk ilkokulunun yıkımı olamaz benim itirazım da tam da bu yıkım meselesi!

Bizde iktidar temsilcilerinin yeni bir yapıyı imar etme, inşa etme sorunu var gel gör ki aynı sorun yıkım gündeme gelince yok oluyor! Konu yıkımsa yeteneklerine diyecek yok!

Şehir merkezlerinde eğitim veren okulların neye hizmet ettiklerini, bu okullardan yetişen çocukların daha kırsalla kıyaslandığında ortaya çıkan farklılıkları eğitim bilimciler ortaya koysunlar, meselenin bu tarafı daha da zorlamayacağım!

Eğitim bilimciler her İl’in merkezinde ki okulların niçin başarılı oldukları ve bu hususta tarihleri boyunca marka değerlerine ulaştıkları bilgilerini de bizimle paylaşırlar!

Gelişen dünya okullarını şehrin merkezlerinde inşa etmiş, biz tersi bir uygulama ile ezber bozmaya çalışıyoruz!

Şehrin tek sorunu meselesine gelince; hiç bir konu gündemi bu denli meşgul etme di! Bin yataklı hastane sözü Başbakan tarafından seçim mitinginde ortaya atıldı, söz olarak da orta da kaldı!

Oysaki şehrin en temel eksiklerinden olan taraflı tarafsız herkesin dikkatini çeken hastane konusu bu denli kamuoyu oluşturamadı. Okulu yıkmak konusunda kopartılan gürültü, hastane yapmak konusunda kopartılamadı.

Yine seçim döneminde tren raylarının yer altına alınması meselesi gündeme geldi, sözler verildi. Seçim üzerinden bir hayli zaman geçti raylar olduğu yerde duruyor ve bu hususta da bir gelişme yok. Kaldı ki raylar sayesinde şehir merkezinde trafik daha yoğun daha sıkışık bir hale geliyor. Çözecek iseniz öncelikli bu sorunu çözün!

Atatürk ilkokulunu yıkmak bizim sorunlarımız listesinin içinde bile yer almaz! Meseleniz şehir içi trafiği ise, hafif raylı sistemi getirin sorunu çözün, otopark alanları oluşturmak ise buna da adres çok. Yeni projeler üretmek yerine mevcudu yıkmak olsa olsa beceriksizlik olur!

Okul yıkmaya olur veren, bu aklı benimseyen arkadaşlara sormak istiyorum, depremden kalma hasarlı okul binası var mı, hala prefabrike yapılarda eğitim verilmeye devam ediliyor mu!

Atatürk okulunu yıkmak için gürültü koparanlar bu güne kadar bu hususta neler yaptılar!

Bu şehir ihtiyaçlarını önceliklerine göre listeleyin yatırım bunun üzerinden planlansın! Siyasi otorite, ortaya atılan her aklın peşine takılması!