F-16 eğitim uçuşunda kaza yaptı
Olay, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde, 18. Ana Jet Üssü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, eğitim uçuşu gerçekleştiren F-16’da uçuş sırasında arıza meydana geldi ve uçak kaza kırıma uğradı.
Uçaktaki pilot, fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan ayrıldı ve paraşütle güvenli şekilde iniş yaptı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve güvenlik ekipleri sevk edildi.
Pilot hastanede tedavi altına alındı
Kazadan sağ kurtulan pilot, olayın ardından ambulansla Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Kaza sonrası uçakta yangın çıktığı ve bölgede ekiplerin çalışma yürüttüğü aktarıldı.
MSB: “Pilotumuz atlayarak kurtulmuştur”
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-16 uçağının eğitim uçuşu sırasında Yalova’da kaza kırıma uğradığı ve pilotun uçaktan atlayarak kurtulduğu bildirildi.
Bakanlık, kaza kırım nedeninin yapılacak detaylı incelemenin ardından belirleneceğini açıkladı.
Olay yerindeki incelemeler sürerken, F-16’nın kaza kırımına ilişkin teknik incelemenin tamamlanmasının ardından kazanın nedenine dair daha net bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.




