İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Sultangazi ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Habibler Mahallesi Yayla Yolu'nda yağışın ardından biriken sular nedeniyle yolun bir bölümü adeta göle döndü. Belediye ekipleri su baskınının yaşandığı bölgede çalışma başlattı.
Yollar göle döndü, vatandaşlar duvarlara çıktı
Şiddetli yağışın ardından Habibler Mahallesi Yayla Yolu'nda su seviyesi yükseldi. Yolun büyük bölümünün suyla kaplanması nedeniyle bölgede ulaşım güçlükle sağlandı.
Su birikintilerinden geçmekte zorlanan bazı vatandaşların, yol kenarındaki duvarların üzerine çıkarak ilerlemeye çalıştığı görüldü.
Belediye işçisi boynuna kadar suya girdi
Su baskınının yaşandığı bölgede belediye ekipleri iş makineleriyle çalışma başlattı. Bir yandan kepçeyle suyun tahliyesi için müdahale edilirken, diğer yandan tıkanan rögarın açılması için yoğun çaba harcandı.
Belediye çalışanlarından biri, suyun tahliyesini sağlamak amacıyla boynuna kadar suya girerek rögar kapağını açmaya çalıştı.
İşçinin suyun içinde verdiği mücadele dikkat çekti.
O anlar kameraya yansıdı
Belediye işçisinin boynuna kadar yükselen suyun içerisinde rögar kapağını açmaya çalıştığı anlar, çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Görüntülerde işçinin su altında kalan rögarı açmak için çabaladığı, diğer ekiplerin ise iş makineleriyle bölgede çalışmalarını sürdürdüğü görüldü.