AKP aday belirleme serüvenine yeni bir halka ekledi daha önce partililerin dâhil olduğu temayül yoklamalarına ilave olarak bu kez tüm sivil toplum kuruluşlarının (STK) görüşünü alacağı sandık kurdu!

Ülke genelinde aynı gün aynı saatte STK’ların görüşüne müracaat etti, STK’lar şehrin yönetimine dair sürece her zaman dâhil edilmelidir diye öteden beri dile getirdiğim bir iddiam vardı. Yerel ve genel düzeyde şehrin geleceğini tayin edecek çalışmaların içine dâhil edilmeli idi bu hali ile sağlıklı sonuca varılabileceğine dair tespitlerim hep olmuştur.

Sanırım tüm STK yöneticileri benzeri yaklaşım ile AKP’nin davetine nezaket göstererek katıldılar, iktidar partisinin bu davetinin altında başka gerekçeler aramakta, düşünmekte istemiyorum.

Demokrasinin gereğinin yerine getirilmesine sunulan katkı ile davete icap diye okunması gerektiğine inanırım buna da inanmak isterim!        

STK’lar demokrasi adına katkı sundular, sürece dâhil oldular Temayül oylamasına katılan temsilcilerin AKP’li olmadıkları ya da genel seçimde AKP ye oy vermeyecekleri bilinen simalar vardı!

Hatta ve hatta biraz daha ileri bir iddia hiçbir koşulda AKP ile yan yana gelmeyecek isimler vardı, burada temel yaklaşım bir siyasi partinin aday belirlemesinde sivil inisiyatifinin de görüşlerini almak ve buna katkı sunmak.

STK temsilcilerinin önemli bölümünün böyle düşündüğünü alanda yaptığım temaslar üzerinden elde ediyorum. STK yöneticileri böyle düşünüyor, iktidar temsilcileri bu düşünceye salt sandık kurarak mı cevap verecek, bunu da izleyip göreceğiz.

AKP demokrasi adına köşeye sıkıştığında hep bir ezber vardır tek partili döneme atıfta bulunuyor açık oy gizli tasnif diye kıyameti koparır, ülkeye de bizlere de demokrasi dersi vermeye çalışır!

Şimdi sıra geldi kendilerine parti içi oylamaları her dönem gizli tasnif ile tamamlanır, sonuçlarına dair hiçbir resmi açıklama yapılmaz Akp’nin parti içi demokrasi anlayışı böyle işlemekte!

STK’ların dâhil edildiği temayül farklı sivil inisiyatifin görüşünü alacağız diye bir davet varsa ortada sonuçları da mutlaka açıklanmalı gizli oy gizli tasnif yöntemi asla sergilenmemeli

Partili üye bu duruma itiraz etmeyebilir, farklı gerekçeler ile bu durumu kabullenebilir. Burada durum biraz farklı!

Bu kez görüşünü istediğin kesim partili üyen değil bu şehrin sivil yönetimi!

Oylamaya katılan sivil STK temsilcileri davete nezaket göstererek katıldı demokrasinin gereği olduğuna inandı, aynı nezaket ve demokrasi anlayışının AKP tarafından gösterileceğini beklemekte!

Yapılan oylama sonuçları mutlaka kamuoyuna açıklanmalı STK’lara verildiği söylenen değerin ve demokrasinin gereğinin de bu olduğunun AKP’li yöneticiler tarafından bilindiği düşünülmekte, Aksi tutum gizli oy gizli tasnif en hafif hali ile STK temsilcilerine saygısızlık olarak adlandırılacaktır, bilinmesinde fayda görüyorum!

                                                                                               [email protected]