Belediye Başkanlarımız asli görevlerinin bir kenara iterek yeni uğraş konusu buldular.Hizmet üretmek,proje tasarlamak adına bulamadıkları vakti her dönem farklı alanlarda bulabiliyorlar!

Bugünün geçerli akçesi , Anayasa değişikliği üzerine vakit harcamak. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu anket paylaşarak bu sezonu açmış oldu.

Toçoğlu’nu takiben Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’den geldi ikinci çalışmanın haberi!N e diyor Dişli ‘’Başkanlık sisteminin kale gibi arkasında durmalıyız ‘’ henüz referandum tarihi açıklanmadı,yani bu hususta takvim henüz işlemiyor.

Bakalım Dişli’yi hangi belediye başkanı takip edecek.

Nisan ayı içerisinde sandık kurulacağı bilgisi ortalıkta dolaşıyor, bu durumda bir hayli vakit var!

Hal böyle iken bu acelecilik niye Belediye Başkanları öncelikli kendi asli işleri ile meşgul olsalar,referanduma dair söyleyecek sözleri varsa vakit gelince söylerler!

Şunu da söylemiyorum ,seçildik parti rozetimizi bir kenara bıraktık artık herkesin Belediye Başkanıyım!

Ülkenin geleceğine dair pozisyon almamız gerekiyor ise, söyleyecek sözünüz varsa durmayın söyleyin ama bunu da zamanında yapın!

Seçildiğiniz makamlar yurttaşa hizmet üretme adına ve sorunları çözüme kavuşturma adına oluşturulmuş makamlar!

Diğer bir deyişle sorumluluk alanınız öncelikle yurttaşın kendisi,hesap vereceğiniz alan da yurttaşın kendisi!

Sanırım bu hususta adresi karıştırdınız ki Anayasa değişikliğine ilişkin Hükümet temsilcilerinin alana inmesini beklemeden pozisyon aldınız!

Bilindiği üzere yerel seçimler 30 Mart 2014 tarihinde yapıldı süre hızlı ilerliyor bir bakmışsınız yeni sandık önünüze gelmiş!

2014 yılında kamuoyuna paylaştığınız seçim bildirgeniz ile yüzleşeceksiniz, yurttaşa hesabı hiç kuşku yok ki vereceksiniz!

Onun içindir ki kendi işleriniz ile meşgul olun, Anayasa değişikliği ya da genel tutuma ilişkin sergilediğiniz aceleci tavrı hizmet alanlarınız içinde sergileyin!

Yurttaş Anayasa değişikliğinde sergilediğiniz performanstan sorgulamayacak,taahhüt edip de hayata geçiremediğiniz projelerden sorumlu tutulacaksınız!

Hatta ağabey konumunda Zeki Toçoğlu tüm kademe Belediye Başkanlarını toplayarak bu dönemin muhasebesini kamuoyu ile paylaşarak yola koyulsalar!

Öncelikle bu sayede kendi referandumlarını yapmış olurlar!

[email protected]