Esnaftan öğretmene, ev hanımından öğrenciye kadar geniş bir katılımın olduğu koroda, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferdi Koç görev alıyor.

Koro, güz dönemi boyunca düzenli olarak çalışmalar yapacak ve yıl sonunda konser verecek. Prof. Dr. Koç’un şefliğinde ilk derste temel ısınma egzersizlerinin ardından klasik Türk müziği eserleri üzerinde pratik gerçekleştirildi. Prof. Dr. Koç, repertuvarlarında hem klasik hem de günümüze yakın, halkın çok sevdiği eserlerin bulunduğunu söyledi ve “Kimisi hayatında ilk defa Türk müziğini duyuyor, ut ve kanun sazını görüyor. Dikkatlerini çekiyor ve öğrenmeye gayret ediyorlar. Bu müzik bizim genetiğimizde var” dedi.

Serdivan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Kadir Aydın, sazendelerin tamamının akademisyenlerden oluştuğunu vurgulayarak, emekli, ev hanımı, doktor, mühendis ve öğretmen gibi farklı kesimlerden katılım olduğunu belirtti.

Katılımcılar ise dersten büyük keyif aldıklarını ifade etti. Terapist Tansel Ergün, kendini Türk sinemasının içine düşmüş gibi hissettiğini söylerken, ev hanımı Hanife Çağlar ev işleri sonrası burada güzel vakit geçirdiğini dile getirdi. Emekli Selami Yıldırım, geçmişten bu yana Türk müziğine özlem duyduğunu ancak şimdi vakit ayırıp eğitim alabildiğini aktardı. Otomotiv sektöründe çalışan Murat Yazan ise koroda çok keyifli bir süreç yaşadığını ve konserle bu çabalarını taçlandıracağını söyledi.

Kaynak: İHA