Toplantıda, sigortalı çalışan ve işveren sayısındaki artışın yanı sıra İŞKUR'un istihdam ve mesleki eğitim faaliyetlerine ilişkin güncel veriler paylaşıldı.
Sigortalı Çalışan Sayısı 361 Bini Aştı
Toplantıda açıklanan verilere göre, Sakarya'da Mayıs 2026 itibarıyla 4/A kapsamında çalışan sigortalı sayısı 281 bin 953'e ulaştı. Bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 3 arttığı belirtildi.
Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki çalışanlarla birlikte il genelindeki toplam sigortalı çalışan sayısı ise 361 bin 275 olarak kaydedildi.
İşveren sayısında da artış yaşandığı belirtilirken, Mayıs 2026 itibarıyla il genelindeki işveren sayısının 33 bin 316'ya yükseldiği ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artış gösterdiği ifade edildi.
İŞKUR Aracılığıyla 14 Bin 293 Kişi İşe Yerleştirildi
2026 yılının ilk altı ayında İŞKUR aracılığıyla toplam 14 bin 293 kişinin işe yerleştirildiği açıklandı.
İşe yerleştirilenlerin 5 bin 356'sını kadınlar, 4 bin 772'sini gençler ve 415'ini ise engelli bireyler oluşturdu.
Geçen yılın aynı dönemine göre toplam işe yerleştirme oranı yüzde 3,22 artarken, kadınlarda yüzde 5,56, gençlerde yüzde 3,42 ve engelli bireylerde yüzde 7,51 oranında artış kaydedildi.
Mesleki Eğitim Programlarına 465 Milyon Liralık Destek
Toplantıda, işgücünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesine yönelik yürütülen mesleki eğitim faaliyetleri de ele alındı.
İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programlardan yılın ilk altı ayında 2 bin 691 iş arayan yararlanırken, bu kapsamda kurs ve programlar için yaklaşık 465 milyon liralık kaynak kullanıldığı belirtildi.
Ayrıca kamu kurumlarının personel ihtiyacına yönelik Toplum Yararına Programlar ile İş Gücü Uyum Programları kapsamında da önemli destekler sağlandığı ifade edildi.
10 Binin Üzerinde İş Yeri Ziyaret Edildi
İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, işverenlerin personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalar kapsamında yılın ilk yarısında 10 bin 463 iş yeri ziyareti gerçekleştirildiğini açıkladı.
Kaya ayrıca, 28 bin 300 kişiye iş kulübü faaliyetleri ve bireysel danışmanlık hizmeti sunularak vatandaşların iş gücü piyasasına katılımının desteklendiğini belirtti.
Dezavantajlı Gruplara Destek Sürüyor
Toplantıda, engelliler, eski hükümlüler, denetimli serbestlik kapsamındaki bireyler, sosyal yardım alan vatandaşlar ve diğer dezavantajlı grupların istihdama katılımını artırmaya yönelik çalışmalar da değerlendirildi.
Bu kapsamda İŞKUR'un iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri ile kurs ve program desteklerinin sürdüğü belirtilirken, sosyal yardım alan bir kişinin özel sektörde sigortalı olarak işe başlaması halinde işverenin ödemesi gereken sigorta primi işveren hissesinin bir yıl süreyle devlet tarafından karşılandığı hatırlatıldı.
Vali Yardımcısı Subaşı: "İstihdam İçin İş Birliği İçindeyiz"
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Sakarya'da üretim, ihracat ve istihdamın artırılması amacıyla kamu kurumları, meslek odaları, organize sanayi bölgeleri ve işverenlerle koordinasyon içerisinde çalıştıklarını belirtti.
Subaşı, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanların yetiştirilmesi ve istihdam hedeflerine ulaşılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.




