6–7 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaklaşan yıl dönümüne de değinen Başkan Çelik, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak ailelerine sabır temennisinde bulundu. Gündem öncesinde söz alan siyasi parti grup sözcüleri de benzer temennilerini dile getirdi.
Ramazan Hazırlıkları Mecliste Paylaşıldı
Meclise belediyecilik hizmetleri ve Ramazan ayı hazırlıkları hakkında bilgi veren Başkan Çelik, sosyal belediyecilik vurgusu yaptı. Ramazan ayı boyunca Fatih Camii yanında kurulacak iftar çadırının yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile iş birliği içinde iki farklı noktada daha iftar organizasyonu için yer desteği sağlanacağını açıkladı.
Bu çalışmalar kapsamında Ramazan ayı boyunca günlük yaklaşık 1400 kişiye iftar hizmeti sunulacağını belirten Çelik, çiftçilere yönelik mazot desteğinden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Ayrıca TOKİ tarafından Serdivan’da inşa edilecek 571 konutluk proje için ilk kazmanın vurulduğunu müjdeledi.
Kitap Fuarı ve 70. Yıl Etkinlikleri
Serdivan Belediyesi’nin kuruluşunun 70. yılını kutladıklarını hatırlatan Başkan Çelik, bu önemli yıl dönümünün yıl boyunca çeşitli etkinliklerle taçlandırılacağını söyledi. Kültür ve sanat faaliyetlerine verdikleri önemi vurgulayan Çelik, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Serdivan Kitap Fuarı’nın ikincisinin 3–12 Nisan tarihleri arasında Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini duyurdu.
Fuarın tanıtım lansmanının 16 Şubat’ta yapılacağını belirten Başkan Çelik, tüm vatandaşları hem 70. yıl etkinliklerine hem de kitap fuarına davet etti.
9 Gündem Maddesi Görüşüldü
Toplantının son bölümünde meclis gündeminde yer alan 9 madde görüşüldü. Yapılan oylamalar sonucunda maddelerden 8’i oy birliğiyle kabul edilirken, 1 madde oy çokluğuyla karara bağlandı. Bir sonraki meclis toplantısının 2 Mart 2026 Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacağı bildirildi.




