Potansiyelini kullanamayan barındırdığı değerlerin kıymetini bilemeyen  ve bir türlü hak ettiğini alamayan bir İl !

Bulunduğu coğrafya şehire tüm imkanlarını sunmuş ulaşabilir bir yerde olup da  ulaşılamayan bir şehir haline yöneticilerin çabası ile dönüştürülmüş.

Sakarya şehri kimliğini bulamadı bu sayede !

Planlanamayan ve yönetilemeyen  farklı değerleri var. Turizm başlığı açsanız yaz ve kış olmak üzere bir çok etkinliği yapabilecek imkanlara sahibiz. Tarım şehri planlaması yapılsa öylesi imkanlara sahibiz ki bir yıl içerisinde farklı ürünler alabilecek toprak kalitemiz var.

Sanayi son yıllarda İstanbul dan kaçan tüm yatırımcıların adresi olmaya başladık. Plansız büyüyen sanayi cehennemine dönüşeceğiz!

Eğitim metropol kentlerin ortasında ve her geçen gün tercih edilen ancak yoğunluğa cevap veremeyecek durumda bir üniversitemiz var.İkinci  devlet üniversite planı uzunca yıllara dayanır ancak her sorunun çözümünde olduğu gibi bu sorununda çözümünde de  sonuç yok.!

Ne yapacağını bilemeyen, rastgele büyüyen bir şehir görüntümüz var.

EMİTT fuarında iki standımız olmuş, yanılmıyorsam Geyve ve Taraklı ilçelerimiz!

Geyve, ayvanın başkenti sloganıyla bir hayli ilçesinden ve ürününden söz ettirmiş yerli ve yabancı ziyaretçilerin epeyce  ilgisini çekmiş.

Taraklı termal turizm ve tarihi evler, doğal güzellikler tanıtılmış ilçenin meşhur köpük  helvası ziyaretçilere ikram edilmiş.

Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan EMİTT fuarına sanırım 2 ilçemiz katılmış. Geyve ve Taraklı ilçeleri standları ile ilçelerinin ve şehrin tanıtımına katkı koymuşlar.

Geyve ilçesi adına marka değeri yaratılmakta ayvanın başkenti sloganı ile dünyaya tanıttığı meşhur ayvası ile belediye başkanı Murat KAYA önemli işlere imza atmakta.

Taraklı belediye başkanı Tacettin  ÖZKAHRAMAN’da ilçesinin değerlerini tüm ziyaretçilerine bizzat kendi sunumuyla önemli bir katkıda bulunmuş.!

EMİTT turizm fuarı, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı ve ziyaretçi akınının yaşandığı önemli organizasyon !

Böylesi bir organizasyona 2 ilçe ile katılmış olmak, plansızlığın göstergesi olsa gerek!

Ne yapacağını bilemeyen bir il yönetiminin alamadığı pozisyonun bedelini ödemekte şehir yaşayanı !

Onun içindir ki yaşanabilir iller değerlendirmesinde yerini son sıralarda  alıyor.

Plansız hali ile tüm değerleri dağınık halde ve kendi kaderine terk edilmiş sorun yumağı olarak büyümeğe kendi yolunda devam etmekte.

Geyve ilçesi tarım ürünü ile, Taraklı ilçesi turizm değeri ile kimlik oluşturmuş ve yola koyulmuş.

Taşıdıkları değerlerin farklındalar ve marka haline de dönüştürmeyi bu sayede becermişler.

Her ilçenin kendine özgü , marka oluşturabilecek değerleri var !

Yapılması gereken bölgenin özelliğini doğru işlemek ve marka oluşturmak , yani şehri tanımak.

Bunu da yapması gereken ilin siyasi otoritesi ve yöneticisi !

Aksi halde kaynaklarda, imkanlarda boşa harcanmış olur ve niteliksiz büyüyen karmaşık bir şehirde yaşamaya mecbur bırakılmış oluruz.