Hendek’in evladı, Diyarbakır’ın “Gaffar Babası”
2001 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yaparken uğradığı hain saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan, Hendek Kaymakamlığı öncülüğünde; Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü organizasyonuyla anılacak.
Anma programı kapsamında 24 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 11.00’de, il ve ilçe protokolünün katılımıyla Hendek’teki kabri başında dua edilecek.
Anma programları gün boyu sürecek
Mezarlıktaki törenin ardından, Başpınar Mahallesi Bağdat Caddesi’nde (Şehit A. Gaffar Okkan Ekmek Fırını önünde) şehidin anısına dikilecek olan totemin açılışı gerçekleştirilecek.
Program, Hendek Tepecik mevkiinde bulunan ve şehidin adını taşıyan Ali Gaffar Okkan Camii’nde, tüm aziz şehitler adına öğle namazı öncesi saat 12.30’da Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam edecek.
Düzenlenecek programlarla, Hendek’in evladı, Diyarbakır’ın “Gaffar Babası” olarak hafızalarda yer edinen Şehit Ali Gaffar Okkan ve silah arkadaşları, dualarla ve minnetle yâd edilecek.





