İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde uy*şturucu ile mücadele kapsamında son 10 günde düzenlenen operasyonların bilançosunu açıkladı. 70 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda toplam 565 kilogram uyuşturucu madde ile 357 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 940 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, operasyonlar Gaziantep, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Samsun, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Manisa, Muğla, Sivas, Hatay, Kayseri, Balıkesir, Kırklareli, Aksaray, Diyarbakır, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Batman, Elazığ, Kocaeli, Malatya, Sakarya, Aydın, Kilis, Osmaniye, Yalova, Düzce, Denizli, Afyonkarahisar, Çorum, Yozgat, Çanakkale, Karaman, Zonguldak, Trabzon, Nevşehir, Tokat, Eskişehir, Ordu, Adıyaman, Giresun, Mardin, Van, Amasya, Bingöl, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Muş, Erzurum, Ağrı, Bilecik, Bolu, Edirne, Hakkari, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Rize, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Uşak’ta gerçekleştirildi.
Operasyonlara 1.420 ekip, 3.550 personel, 13 hava aracı ve 49 narkotik dedektör köpek katıldı. Geniş kapsamlı uygulama kapsamında özellikle sokak satıcıları ve uyuşturucu dağıtıcılarına yönelik hassas ve titiz çalışmalar yürütüldü.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gençlerimizi zehirlemeye çalışan uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Ülkemizin dört bir yanında kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen bu operasyonların, suçla mücadeledeki kararlılığın önemli bir göstergesi olduğu vurgulandı.