Zor ve sancılı dönemi geride bıraktık. 07 Hazirandan sonra oluşan kaos karamsar bir ortam oluşturdu. Bu ortamın oluşmasına birçok gerekçe sıralayabiliriz. 01 Kasım sandığı önümüze ne olduğu belli olmayan gerilimli bir yapı ile geldi!

Sonuç hepimizin malumu rekor oy ile tek başına iktidar çıktı her siyasi parti aldığı sonucu yerel ve genel düzey de değerlendirecektir. Başarıyı yakalayan ve sandıktan umduğunu bulamayan sevap ve günahlarını hiç kuşku yok ki tespit edecektir!

Bizim cephemizden bakıldığında, Sakarya şehri AKP iktidarına yine ülke ortalamasının üzerinde destek sağladı. 13 yıllık iktidarı dönemin de bu şehir AKP’ye bu desteği her seçim döneminde sağladı.

Yurttaş desteği verdi karşılığını bu güne kadar maalesef bir türlü alamadık. Temel sorunlarımız çözüme bir türlü kavuşturulamadı, sorunlarla yaşamaya alıştırıldık!

Seçimden önce bir yazım da paylaşmıştım, AKP için il başkanı Fevzi Kılıç ve Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu şans olacaktır. Kampanya süresince her iki isim alanın bütünün de vardılar, ulaşmadıkları temas etmedikleri alan bırakmadılar!

Geçmişte ki İl başkanlığı tecrübesi ile Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar seçim kampanyasında gözlemim o ki etken rol oynadı!

Oluşturdukları milletvekili listesi ile takım çalışmasını becerdiler.

Bugün alınan sonuçta varlıklarını görmek mümkün seçim bitti ne olacak diye düşünürken Zeki Toçoğlu Büyükşehir belediye yöneticilerini toplamış “seçimlerde vatandaşlarımızın çok ciddi desteğini aldık. Şimdi bize düşen görev daha fazla çalışmak ve bu desteğe layık olmaktır. Daha yapacak çok işimiz var” demiş.

Bu kentte yaşayan bir yurttaş olarak Zeki Toçoğlu ve Fevzi Kılıç’tan beklentim yüksek! 13 yıldır iktidar gücünden yeterince yararlanamamış bir İl olarak hak ettiğimiz hizmetleri almayı artık bu hususta her hangi bir mazerete sığınacak alanları olmadığını görmeleri ve gereğini yapmaları gerekiyor!

Toçoğlu’nun kendi ifadesinden bunu anlamakta mümkün sorumlulukları daha da arttı! Bir an evvel büyük projelerin hayata geçirilmesi, bu hususta da vakit kaybetmeye şehrin de tahammülü yok!

Seçim öncesi başlatılan tren raylarının yer altına alınması çalışması kesintiye uğramadan nihayete erdirilmeli! 07 Haziran dönemin de müjde olarak sunulan 1000 yataklı şehir hastanesi projesine başlanılmalı, kadın doğum hastanesinin inşaatı bir an evvel başlamalı!

Eğitim de ki durumumuz ortada, kalitemiz son derece düşük! Yapı stokumuz hala sorunlu deprem riski taşıyan okul binalarında eğitim verilmeye devam ediliyor! Bir an evvel bu sorunlar aşılmalı!

Şehri yaşanabilir İl’ler arasında zirveye taşımaları en öncelikle sorunları olmalı!

Fevzi Kılıç’ın da, Zeki Toçoğlu’nun da genel merkez düzeyin de elleri güçlü, yurttaş desteğini arkalarına aldılar ve bu hususta da başarılılar!

13 yıllık iktidarları döneminde göremediğimiz yatırım ilgisini bu şehre kazandırmaları omuzların da yük olarak durmakta! Umut verici tarafı ise sanırım her ikisi de bunun farkında!

Yüzüstü çok süründük, artık Sakarya ayağa kalkmalı!    

 [email protected]