“Kerem Reis 1” adlı 8 metrelik tekne, İhsaniye Mahallesi açıklarında nehir ağzına giriş yapmaya çalıştığı sırada rüzgar ve dalgaların etkisiyle sahile sürüklendi. Parçalanma tehlikesi geçiren tekne, iş makinesi yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.

Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, teknede maddi hasar meydana geldi. Görgü tanıkları, dalgaların oldukça şiddetli olduğunu ve teknenin bir anda kıyıya vurduğunu belirtti.

“Bu İlk Değil, Önlem Alınmalı”

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, olayla ilgili yaptığı açıklamada bölgede yaşanan bu tür olayların artık sıradanlaştığını vurguladı. Bıçakcı şu ifadeleri kullandı:

“Bu, burada ilk defa yaşanmıyor. Defalarca tekne karaya oturdu, bir gün can kaybı yaşanabilir. Mendireğe fener yapılmasını istiyoruz. Geceleri ya da dalgalı havalarda giriş yapmak neredeyse imkânsız. Bu sorun yıllardır çözülemiyor.”

Balıkçılardan Yetkililere Çağrı

Bölgedeki balıkçılar, özellikle geceleri ve olumsuz hava koşullarında nehir ağzına girişin büyük risk taşıdığını belirterek, mendireğe acilen bir uyarı feneri yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Karasu’da benzer olayların sıkça yaşandığını hatırlatan balıkçılar, can kaybı yaşanmadan önlem alınması çağrısında bulundu.

Yetkililer, olayla ilgili inceleme başlatırken, teknenin güvenli bir bölgeye çekildiği ve seyrüseferi engellemediği bildirildi.

Kaynak: İHA