Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) bahçesinde düzenlenen "Engelsiz Hobi Atölyeleri" kapsamında, özel bireyler ve anneleri el ele vererek dört ayrı atölye çalışmasına katıldı. Seramik, waffle, tezhip ve el sanatları atölyelerinde bir araya gelen katılımcılar, hem keyifli vakit geçirdi hem de unutulmaz anılar biriktirdi.

Eğlenceli ve Üretken Saatler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, özel bireyler ve anneleri uzman eğitmenler eşliğinde hem eğlendi hem de el becerilerini geliştirme imkânı buldu. Seramikten tezhibe, waffle yapımından el sanatlarına uzanan atölyeler, katılımcıların üretkenliğini desteklerken aynı zamanda güçlü sosyal bağların kurulmasına da vesile oldu.

Toplumsal Katılım ve Sosyal Bağlar Güçleniyor

Etkinlik boyunca anneler ve özel bireyler birlikte üretmenin, paylaşmanın ve sosyalleşmenin keyfini yaşadı. Hem bireysel gelişime hem de aile içi iletişime katkı sunan bu tür atölye çalışmaları, özel gereksinimli bireylerin hayat kalitesini artırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Etkinlik sonunda mutlu yüzler, renkli çalışmalar ve bolca gülümseme SGM bahçesini süslerken, anneler de çocuklarıyla geçirdikleri bu özel günü “unutulmaz” olarak tanımladı.

Kaynak: Sakarya Büyükşehir Belediyesi