MKYK’da kim yer alacak diye günlerce tahminler , kanaatler paylaşıldı.

Konu iktidar partisi olunca ve iktidardan bugüne kadar beklediğini ,  hak ettiğini alamayan bir İl olunca da özellikle takip edildi.

Hepimizin ezberi , mevcut iktidar her girdiği seçimde sandığın adı her ne olursa ülke ortalamasının üzerinde destekler  buldu bu İl’den.

Siyasi partiler yasasına göre partilerin yönetim mekanizması büyük kongrelerde belirleniyor,MKYK üyeliği geçtiğimiz dönemlerde İl’imize birkaç kez verildi.

Ne faydası oldu denilirse etrafımıza bakalım varsa kayda değer değişiklikler sorununda cevabını vermiş oluruz.

Geçmişte olmadı bundan sonra ne faydası olacakta dememeli , yarına hep ümit var bakmalıyız!

Böylesi bir umudun peşine takıldığımız için iktidar partisinin kongresi hepimizin dikkatini çekti.

Sonuç MKYK’da temsilcilik verildi , milletvekili Recep Uncuoğlu yer buldu.

Uncuoğlu siyaseten önemli tecrübeler kazandı örgütlerde aldığı  görev, İl başkanlığı ve millet vekilliği deneyimlerini doğru kullanmayı bilirse bu İl’e değerli katkıları olur.

Geçmiş dönem MKYK’da görev yapan arkadaşları bunu beceremedi siyasetin kısır döngüsü ve çekişmesine dahil oldular , bu sebepledir ki de sonuç alamadılar.

Uncuoğlu’nun  siyasi tecrübesi bu ayrımı görebilecek düzeyde ve umarım görebilir.

Benim hassasiyetim bu İl hak ettiğini alsın ilkel koşullarda yaşamak zorunda bırakılmayalım.Çağın gereklerine uygun  bir yaşam süre bilelim.

Sorunların çözüm merkezi siyaset ve ne yazık ki siyaset çözüm  adresi bugüne kadar bu İl’de olamadı , artık olsun istiyorum.

Onun içindir ki iktidar partisinin içinden ne çıkar , bu İl’e ne faydası olur diye dertleniyoruz.

Kongre bitti MKYK’da Recep Uncuoğlu yer aldı sıra sanırım Kabine değişiminde kısa süreli temsiliyet elde etmiştik.

Geçmiş dönemi  hatırlayanlar bilir Ayşenur İslam , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptı.Siyasetin iç kavgaları  ile meşgul olmaktan İl’e çokta faydası olamadı .Bir-iki yatırım ile görev süresini bitirdi.

İktidar partisi açısından geçmiş dönemlerin tamamı olumsuz örneklerle ve tecrübelerle dolu.Bu tarafından bakılıp geçmişten ders almayı becerebilirse  Uncuoğlu ve Kabine de temsiliyet yakalayabilecek milletvekili  , İl adına kazanım elde edebilir.

İktidar partisi temsilcileri sürekli kavga eder haldeler bu sebeple de bir türlü yatırım ve İl’in gelişimine enerji harcıyamıyorlar.

Bu görüş ağırlıklı partili çevrelerin görüşü , AKP kendi içerisinde kavganın sonuçlarını son günlerde daha gür bir sesle tartışıyor.

Umarım bu tartışma sonuç merkezli olur da bizim de bahçemize bir damla yağmur taneciği düşer.

Tecrübe ettiğimiz 2002’den itibaren AKP hükümetleri ne verdi ise bundan sonra da aynısını verecektir diye ama ben yarına hep ümitle bakmak istiyorum!

Bu İl kazansın istiyorum , yanılmak istiyorum !