Kırık mesajında, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim camiasına başarı dileklerini ileterek şunları kaydetti:

“8 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2025-2026 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasına hayırlı olmasını ve başarı getirmesini diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılına başlayacağımız bugünde, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, ailelerinin, Sakarya’mızda ve yurdumuzun dört bir yanında fedakârlık örneği göstererek yeni nesiller yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin yeni eğitim öğretim yılı sevincini en samimi duygularımızla paylaşıyoruz.”

Necmettin Kırık, eğitimin milli ve manevi değerlerle donanımlı nesiller yetiştirmede kritik rol oynadığını vurgulayarak, gençlerin eğitim-öğretim hayatındaki başarılarının ilerideki yaşamlarının temeli olacağını ifade etti.

Kırık, mesajını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle güçlendirdi:

“Bir ülkenin kalkınmasında muasır ve medeniyetler seviyesine ulaşması ancak yeni nesillerin iyi bir eğitim ve öğretim almasıyla mümkündür.”

Necmettin Kırık, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Programları kapsamında uygulanacak yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere ve öğretmenlere üstün başarılar diledi.

Kaynak: Milli Eğitim Basın