Sakarya’da şehrin geleceğine yön verecek projeler için çalışmalar peş peşe başlatılıyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, raylı sistem ve AFA projelerinin ardından yeni Belediye Hizmet Binası Projesi’nde de ilk adımın atıldığını açıkladı.

Donatım bölgesinde Recep Tayyip Erdoğan Kampüsü içerisinde hayata geçirilecek yeni hizmet binasının yapılacağı alanda iş makineleri çalışmaya başladı. Proje alanında bulunan SASKİ Teknik Birimleri ile Eski İtfaiye Binası’nın yıkımına başlandı.

“Müjdeleri peşi sıra paylaşıyoruz”

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Yusuf Alemdar, Sakarya için önemli projelerin birbiri ardına hayata geçirildiğine dikkat çekti.

Alemdar, “Hamdolsun müjdeleri arka arkaya paylaşıyoruz. Adapazarı-Serdivan Tramvay Hattı için sözleşme imzaladık. AFA’da ve 1 milyarlık altyapı yatırımının başlangıcı olan Akyazı’da saha çalışmalarına başladık. Karapürçek Millet Bahçesi’nin de temelini atıyoruz. Bugün ise yeni belediye hizmet binamız için ilk adımı attık. Makineler sahaya indi ve alandaki yapıları kaldırmaya başladık” dedi.

Ailesi adalet istiyor!
Ailesi adalet istiyor!
İçeriği Görüntüle

Belediye hizmetleri tek çatı altında toplanacak

Yeni hizmet binasının önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini belirten Alemdar, vatandaşların belediye hizmetlerine daha kolay ve hızlı şekilde ulaşabileceği bir merkez oluşturacaklarını ifade etti.

Başkan Alemdar, “Belediye hizmet binası, şehrimizin eksikliği hissedilen belediye hizmetlerini tek çatı altında toplayacağımız alan olacak. Yeni hizmet binamız şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

39 bin metrekarelik alana inşa edilecek

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası, Aziz Duran Parkı’nın karşısında, yapımı devam eden Bilim Merkezi ve Şehir Kütüphanesi’nin yanında bulunan 39 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselecek.

Yeni hizmet binası tamamlandığında Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara doğrudan hizmet veren birimleri aynı merkezde buluşacak.

21 hizmet birimi, meclis salonu ve 450 araçlık otopark

Modern ve kapsamlı şekilde planlanan yeni hizmet binasında 400 metrekarelik meclis salonu, 21 hizmet birimi, arşiv ve malzeme depoları, toplantı odaları, açık ve kapalı ofisler, seyir terasları ve çok amaçlı salonlar bulunacak.

Projede ayrıca vatandaşlar ve belediye personelinin kullanımına yönelik 450 araç kapasiteli otopark yer alacak.

Yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin farklı noktalardaki hizmet birimlerinin tek merkezde toplanması ve vatandaşların belediye hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: sakarya büyükşehir belediyesi