Gebze Belediyesi tarafından cami çıkışında kurulan stantta gerçekleşen aşure dağıtımı sırasında protokol üyeleri, paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin önemine dikkat çekti.
Aşure ikramı sonrası konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Muharrem ayının birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği özel bir zaman dilimi olduğunu belirterek, “Aşure sadece bir tatlı değil; farklılıklarımızla birlikte bir arada olmanın simgesidir. Tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum” dedi.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, “Bu mübarek günlerde geleneksel değerlerimizi yaşatmak ve paylaşmanın bereketini birlikte hissetmek büyük mutluluk. Rabbim bu birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Aşuremiz, muhabbetimize ve kardeşliğimize vesile olsun” ifadelerini kullandı.