İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Fuat Umay Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Filistinli şehitler için dualar edildi.

Programda konuşan Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kudüs’ün tarihsel, dini ve kültürel açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Müslümanlar için Mescid-i Aksa’nın manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirten Eviş, Kudüs’ün sadece bir şehir değil, aynı zamanda bir dava ve ümmet bilinci olduğunu ifade etti.

Konferansta Filistinli akademisyen Dr. Cemal Amr ile Mescid-i Aksa Müezzini Adil Kadmani de katılımcılara hitap ederek Kudüs ve Filistin’de yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Yoğun katılımla gerçekleşen programa Kırklareli Valisi Uğur Turan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA