İFSAK'tan yapılan açıklamaya göre, 'Gençlere Açık Çağrı' sergisinin açılışıyla başlayan programda, eserleri sergilenen genç fotoğrafçılara katılım belgeleri takdim edildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Tania Sisa, sergiye dair şu bilgileri verdi:
'Her yıl büyük bir özenle hazırladığımız sezon açılış sergilerinde, bu sezon gençlerin çalışmalarına yer vermek istedik. Bu isteğimizin ardında 66 yıllık geçmişimizle, bugüne kadar aralıksız faaliyet gösteren bir dernek olarak kendimizden sonrakilere verdiğimiz değerin çok büyük bir rolü var. Bugün gönüllüyüz, çok çalışıyoruz ama biliyoruz ki geçiciyiz, bayrağı bugünün genç ama yarının deneyimli sanatçılarına devredeceğiz.'
Sisa, dernek olarak fotoğraf ve sinema sanatına gönül verdiklerini, kendini bu yönde ifade etmeyi seçen herkesi görünür kılmaya çalıştıklarını aktararak, 'Çağrımıza kulak veren, özel çalışmalarını paylaşacak kadar cesur ve özgüvenli olan tüm gençlerimize teşekkür ederiz. Gelen çalışmaların hepsi birbirinden değerliydi, bu sergide olanlar sadece bir seçkidir. Bu seçki için değerli vakitlerini ayıran değerlendirme jürimiz sevgili Merih Akoğul, Gül Ilgaz, Hürü Özlük ve Barbaros Kayan'a da emekleri için çok teşekkür ederiz.' ifadelerini kullandı.
Serginin küratörlüğünü üstlenen Barbaros Kayan ise İFSAK tarafından genç fotoğrafçılara açılan bu alanın yalnızca görsel üretimlerin bir araya gelişi değil, aynı zamanda kuşaklar arası bir diyaloğun da sahnesi olduğu değerlendirmesini yaptı.
Sezon açılış etkinlikleri
İFSAK'ın yeni sezon açılış etkinlikleri kapsamında yarın Ahmet Elhan ile 'Siyah, Karanlık, Gölge, Loşluk' söyleşisi, 7 Ekim'de Nur Sürer ile 'Hayatım ve Sinema' söyleşisi, 8 Ekim'de Dayk Danzig, Haluk Çobanoğlu ve Hürü Özlük'ün katılımıyla 'Günümüzde Gençlerin Fotoğraf Eğitimi Üzerine Yaklaşımlar' paneli, 9 Ekim'de Barbaros Kayan moderatörlüğünde 'İlham Veren Portföyler' programı, 10 Ekim'de Gülbin Özdamar Akarçay ve Ezgi Bakçay ile 'Görme İdeolojileri ve Fotoğraf' paneli, 11 Ekim'de Taylan Bağcı ile 'Pinhole Workshop', yönetmen Coşkun Aşar'ın katılımıyla 'Koudelka Aynı Nehirden Geçmek' filminin gösterimi ve ardından Aşar ile söyleşi gerçekleştirilececek.
Etkinlik haftası yine 11 Ekim'de Agop Ezgilioğlu ile Beyoğlu'ndan Karaköy'e gece fotoğrafı gezisiyle sona erecek.