Turizmde kişi başı harcamanın en yüksek olduğu etkinliklerin Hint düğünleri olduğunu ifade eden Özpak, “Kitlesel turizmde kişi başı harcama bin dolar civarındayken, Hint düğünlerinde bu rakam 10 bin, 20 bin hatta 30 bin dolara kadar çıkıyor. ABD’den İngiltere’ye, Avrupa ve Orta Doğu’ya kadar varlıklı Hintli aileler, bu tarz düğünler düzenliyor. Pazar hareketliliği oldukça yüksek” dedi.
Türkiye’nin düğün organizasyonu açısından altyapısının üst seviyede olduğunu belirten Özpak, Hintli ailelerin Türkiye’de düğün yapmayı tercih ettiğini söyledi. Özpak, “Teyit edilmiş Hint düğünlerimiz var. Aileler en çok Antalya, Bodrum ve İstanbul’u tercih ediyor. Küçük katılımlı düğünler için Kapadokya da talep görüyor” ifadelerini kullandı.
Özpak, Hindistan’da düğünlerin doğumdan ölüme kadar kültürel ve dini ritüellerin en önemli aşamalarından biri olduğunu belirterek, varlıklı ailelerin düğün bütçelerinin her geçen yıl arttığını, yakın gelecekte 1 milyar dolarlık düğünlerin de gündeme geleceğini söyledi.
Türkiye, sunduğu görkemli oteller, kaliteli servis, uygun iklim ve teknik altyapı ile Hint düğünleri için dünya çapında önemli bir merkez haline geliyor.





