Bir ilişkinin temel taşlarından biri de saygıdır. Birliktelik yaşadığınız kişiyle aranızdaki saygı çizgisini korumak mühimdir. Fakat ilişkinin ilk zamanlarında çiftler hissettikleri duygularından dolayı bu saygı çizgisinden fazlasıyla ödün verebiliyorlar. Buda ilerleyen evrede önüne geçilemeyecek hale geliyor. Bir nevi taviz tavizi doğuruyor.

Bir birliktelikte kendi özel alanlarınızın kurcalanmasına, didik didik yapılmasına müsamaha göstermeyin. Aman kırılmasın, aklına farklı bir şey gelmesin, üzülmesin, mutlu olsun, içi rahat etsin diye kendi özel alanlarınızı ortada hiçbir neden yokken işgal altında bırakmayın. Kendi özel alanlarını koruyamayan çiftlerin ilişkilerinde genelde kaos olur ve birlikteliklerindeki çekicilik kaybolur. Heyecan biter, cazibe kalmaz, baskı oluşur ve kişi kendiyle zaman içerisinde mutsuz olmaya başlar. Kendiyle mutlu olmayan bireyin karşısındaki insanı mutlu etme olasılığı düşüktür.

Her faaliyeti birlikte yapan çiftlere bakın mutlu olması düşünülürken aksine daha mutsuz ve birbirlerine yetersiz olurlar. Sürekli karşısındaki insanı kontrol eden ve özel eşyalarını, telefonunu, maillerini, özel adreslerini kurcalayan insanlar zamanla olmayan şeyleri olasılık haline getirip takıntı haline getirir ve ilişkideki güven algısını zedelerler. Buda güvensiz davranışların oluşmasını sağlar. Ve siz daha da güven kaybına uğrarsınız.

İlişkinin ilk başında çizginizi oluşturmazsanız ilerleyen zamanlarda bulunduğunuz çizgiden farklı bir çizgi çizmeniz mümkün olmayacak halde güçleşir.

Şayet ortada yaptığınız bir hata veya yanlış varsa partneriniz güvenini tazelemek adına sizin özel alanlarınıza sızmak isteyebilir. Bunu, karşınızdaki insanın tekrar güvenini kazanmak için belli bir süre, suistimal edilmesine izin vermeden, hoş karşılayabilirsiniz.

Sevgilerimle…