* Gezi Parkı eyleminin bir 'sanat' eylemi olduğunu söyleyenler var. 'Kamusal sanat' konulu İstanbul Bienali'ne gerek yokmuş. Ciddiyim, gayet ciddi.
* Ankara Kuğulu Park'ın Gezi Parkı'nı kıskanması nice yaratıcı ve özgün sanat eserine kaynaklık etti. Bu hususta da ciddiyim, gerçekten.
* Duvarlara, camekanlara, bezlere hatta yollara yazılmış yazılar yeni bir edebiyatı müjdeliyor bize. Ciddiyim ve elbette çok bahtiyar.
* Geçtiğimiz pazartesi Taksim'de idim; Taksim'i bir büyük açık hava sergisine çeviren arkadaşlara hayranlık duymamak mümkün değil. Lütfen ama ciddiyim diyorum.
* Hyde Park da kıskanıyormuş bu yaratıcı ve cici sanatçıların eylemini, haber vereyim dedim. Ciddiyim yahu!
* Gezi Parkı'nda ceviz ağacı olan yoldaşlara selam olsun! Ciddi olduğumu anladınız herhalde.
* Gezi Parkı ve şürekasında kurulan kütüphanelere kitaplarımın bir kısmını bağışlama kararı aldım. Ahmet Kaim ve Cavit Akova şahit, ciddiyim.
* Şebnem Ferah ablamızın başbakana yazdığı mektubu çok edebi bulduğumu söylemek zorundayım. Ciddiyim, bu konuda şaka yapmam bilirsiniz.
* Bazı tiyatro 'sanatçı'larımız entelektüel olma yolunda emin adımlarla yürüyorlar. Brecht Brecht Brecht... Ciddi ol Ercan!
* Bu eylemi 'tezli eylem'ler kategorisine sokabilir miyiz Cavit Abi? Tezli romanlarımız var ya neden tezli eylemlerimiz olmasın? Ciddi olmaya davet ediyorum kendimi!
* Söylemeden edemeyeceğim: Şu 'devrim' denen şey güzel bir şey olsa bile şarkıları berbat! Gerçekten öyle, ciddiyim, Hoca'ya sorabilirsiniz.
* Başbakanla görüşen entelektüeller, sanatçılar... Türkiye sizinle gurur duyuyor. Ciddiliği sizden öğrendim, işin ciddiyetini de...
* Gezi Parkı eylemlerinden bir 'gezi sanatı' doğar mı dersiniz? Ya da şöyle bütün dünyayı kasıp kavuracak bir izm, bir kuram, bir ideoloji... Ciddiyet budur işte!
* Eylemlerin bir destanı yazılabilir mi? Bence yazılır. Nice şair arkadaş Park'ta çünkü. Bekliyorum, ciddiyim.
* Eylemcilerden birinin elinde bir kitap gördüm. Kütüphane var parklarda. Bir devrimin arka planı da böyle olur zaten, öyle değil mi? Ciddi, vakur ve ağır. Benim gibi...
* Eylemci arkadaşlara kitap tavsiyesi: Direnmenin Estetiği. Peter Weiss. YKY. Ciddi bir kitaptır...
* Kendimi Gezi Sanatı'na kaptırdım, kusura bakmayın. Buradan bütün Gezi Sanatçıları'na hürmetler, muvaffakiyetler...