Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye ve Afet Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlere Bahçelievler Gazi İlkokulu öğrencileri katıldı. Eğitimde, depremle ilgili Deprem Aletsel Büyük Modülü, Fay Kırılım Modülü, Bina Salınım Modülü ve Zemin Sıvılaşması Modülü uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere, deprem anında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında farkındalık kazandırıldı.
Yangın senaryoları kapsamında ise mutfakta oluşabilecek ocak, fırın, mikrodalga, davlumbaz ve çöp kutusu yangınlarına karşı nasıl müdahale edilmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler, yangın söndürücü cihazları kullanarak pratik deneyim elde etti.
Ayrıca, eğitimde kullanılan duman simülatörü sayesinde çocuklar yoğun duman altında yön bulma ve güvenli çıkış yöntemlerini deneyimledi. Deprem simülatöründe ise gerçekçi bir deprem anı videosu eşliğinde sarsıntı deneyimi yaşayan öğrenciler, afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendi.
İtfaiye Dairesi Başkanı Vedat Selamet, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın bu yaşta doğru bilgiyle buluşması çok değerli. Bugün öğrendikleri bilgiler, yarının hayat kurtaran refleksleri olabilir” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, afet bilincini artırmak ve çocukları olası afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla eğitim çalışmalarına devam edecek.