‘’ Şehir Paylaşmaktır ‘’ ve ‘’ Trafikte Farkındalık ‘‘ sloganı ile önemli bir soruna dikkat çekilmiş. Büyükşehir Belediyesi trafik sorunlarının çözümüne ilişkin proje sunumu gerçekleştirdi.

Gelişmenin en önemli unsuru şehir içi toplu taşıma sistemi ve şehir içi trafiğin yoğunluğu.

                Geç kalınmış bir çalışma, ancak fark edilmiş olması ve bu sorunun üzerine gidilerek çözüme ilişkin proje geliştirilmesi de oldukça önemli!

                Farkındalık, sorunun varlığını kabul edilerek başlamış olundu , şehir içi trafiği öylesi boyutlara ulaştı ki her an gerilim yaşanmakta sonunun ne olacağı kestirilemez boyutlara ulaşmakta idi.

                Her fırsatta dile getirmeye çalıştığımız bu husus, daha büyük sorunlarımız var denilerek ötelenmekte idi. Valilik, Büyükşehir başta olmak üzere tüm kurumların, bu sorunun çözümüne katkı koyuyor olmaları kısa sürede trafik çilesi ve sorunu çözeceğimizden kuşkum yok!

                Daha yaşanılabilir bir şehir planlamasının en önemli ayağı şehir içi trafik! Toplu taşıma araçlarının yarattığı kirliliğin önüne geçilecek olması, oda temsilcilerinin çözümün paydası olması, ilk adımda sorunun tespiti açısından önemli!

                Şehir paylaşmaktır sloganından hareketle, sahip her bir yurttaşın olduğu gerçeğinin altını çizmektir. Yani toplu taşıma araç sahiplerinin sahiplenmesinin önüne geçmektir en hafif haliyle!

                Vali Balkanlıoğlu da bu durumu çok güzel ifade etmiş ‘’ Şehir ve şehirli olmak paylaşmayı gerektiriyor. Şehrin her yerini paylaşmak gerekiyor. ‘’ Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da ‘’ Şehirde hep birlikte huzur içinde yaşayabilmek adına paylaşmamız gereken sorunlara işaret etmek istedik ‘’ diyerek paylaşmanın önemini ve trafikte ki karşılığını işaret etmiş!

                Şehir içi trafiği mevcut haliyle akışını sürdürecekse, toplu taşıma sistemimiz kara taşıtları ile devam edecekse hayatı çekilmez kılan sorun doğru tespit edilmiş demektir.

                Kamu temsilcilerinin paylaştığı proje, taraflı tarafsız her kesimin desteğini alacağı ve projenin aksamaması adına taşınabilecek tüm sorumlulukların şehir yaşayanı tarafından taşınacağından kimsenin kuşkusu olmasın!

                Kamu spotu haline dönüştürülerek projenin etkin paylaşılması, duyurulması sonuç alınması teyin edecektir!

                Bu hususta oluşmuş toplumsal hassasiyet çözümünde kendiliğinden paydaşı olacaktır!

                Konforlu yaşamanın önünde ki engelin en önemli ayağı ile mücadele yaşanabilir şehir inşası adına önemli adım atılıyor demektir!

                Onun içindir ki böylesi içerikli ve yaşamı kolaylaştıracağı düşünülen bir proje ilgi uyandıracak, destek bulacaktır.

                Trafik kurallarına uymanın yanında, projenin sosyal teması da oldukça önemli!

                Şehir yaşanılır kılmaktır, trafik çilesinin önüne geçmek!

                Trafikle mücadelenin bir sonra ki adımı sanırım sorunun nihai çözüm adresi olan raylı sistem olacaktır.

                Farkındalık için fark etmektir !