Olağanüstü günler yaşadık, üstesinden gelmeyi birlikte becerdik. Ortak aklı hakim kılarak, neler yapılabileceğini de göstermiş olduk!

Siyaset birlikte hareket edebilme yetisine ulaştı, umarım bu hava dağılmaz uzun soluklu olur!

Ortak aklın ürünü demokrasi meydanına kavuşmak oldu. Zor ve keyifsiz günlerdi, artık geride kaldı. Ders alarak önümüze bakmalı, güncel yaşamımıza geri dönmeli!

Bu tarz çirkin emelli girişimlere verilebilecek en güzel cevap ülkenin kalkınmasına atılacak adımdır. Onun içindir ki enkaz havasından bir an evvel kurtulmalı, geleceği doğru planlamak adına adımlar atmalı!

Biz ne yapmalıyız, 15 Temmuz dan önce var olan tartışılmakta olan tüm projeler birer birer hayata geçirilmeli!

Tren raylarının yer altına alınma meselesi derhal hayata geçirilmeli, hatta bu hususta kaybedilen zaman projeyi ilaveler katarak bertaraf edilmeli!

Yine hatırlanırsa yakın dönemde şehirde ikinci üniversitenin varlığı tartışılmakta idi, bunun için de uygun zemin tam da bu zaman!

Demokrasi meydanına her gece coşku ile doldurularak verilen cevap yerine ulaşmıştır ve çok da anlamlı olmuştur!

Asla kıymetini yok sayamayız hele o gece mücadele veren direnişte yerini alan mücadele esnasında yaralanan insanların emekleri, hakları yok sayılamaz!

Ancak bu mücadeleyi haklı kılmak, hak edilenlerin karşılıklarını vermelerinin yolu coşku ile kutlamanın yanında demokrasiyi geliştirmek ve yaşanılabilir şehirler üretmekten geçmekte!

Düne dair ne varsa üretilen hayata geçirilmeli! Ödenen bedellerin karşılığı bir an evvel oluşturulmalı!

Bu mücadele daha kaliteli yaşamı hak ediyor! Demokrasi şöleni devam ederken belediyeler asli görevlerine bir taraftan vakit kaybetmeden dönmeliler!

Birçok bölgede mücadele verildi ama unutulmamalı ki bu şehir mücadelenin de patronluğunu yaptı! Felaket gecesi anıldığında taraflı tarafsız herkesin aklına ilk önce bu şehrin örnek mücadelesi gelecektir!

Bu şehir insanı daha kaliteli yaşamı hak ediyor, siyaset kurumu bu farkı görmeli ve gereğini planlamalı!

Şehrin geleceğinin planlanmasına umarım model oluşturur, mücadelenin verilmesindeki ortak akıl!

Felakette tüm kaygıları bir kenara bırakarak bir araya gelebilmemiz ilham olur geleceği planlarken!

Demokrasi meydanının verdiği mesaj, muhatapları tarafından doğru okunmuştur umarım!