Uzun bir aradan sonra dikkati çekmeye değer bir gelişme paylaşıldı , gazete sayfalarında.

Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeki Toçoğlu , Demokrasi Meydanı’nda başlatılacak yenileme çalışmasının projesini kamuoyuyla paylaştı.

Projenin görsel paylaşımı hiç kuşku yok ki etkileyici bir o kadarda  önemli olan proje oluşturma aşaması!

Onun için uzunca zamandır böylesi bir gelişme yaşanmadı, proje anket yöntemiyle yurttaşların talepleri ele alınmış , STK temsilcileriyle görüşülmüş, Mimar ve Mühendis görüşleri ele alınmış , bu yöntem ile de sonuca gidilmiş.

Şehri birlikte yönetmek , ortak aklı hakim kılmak diye dertlendiğimiz ,önemini işaret ettiğimiz davranış biçimi sergilenmiş!

Şehirlerin merkezleri misafir odalarıdır ve yaygınca ortak kullanıma açıktır.Her kesimin faydalandığı , pay sahibi olduğu alanlardır.

Bu sebepledir ki  üretilecek projenin besleneceği zeminde geniş olmalıydı , ortak aklın ürünü olmalıydı!

Bu davranışı çok önemsiyor  ,Başkan Toçoğlu’nun Demokrasi Meydanının yenilenme çalışmasında ki tutumunun örnek olduğu kanaatindeyim!

Geniş tabanlı üretilen projenin sonuçları da kuşku yok ki şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek türden , estetiği içinde barındıran ve çok yönlü kullanıma imkan tanıyacak meydan olarak ortaya çıkacaktır!

Başkan Toçoğlu’na önerim Demokrasi Meydanı yenileme çalışmaların da oluşturduğu çalışma ekibi ve projenin oluşumuna yön veren ortak aklı , raylı sistem ihtiyacı üzerinden de yapması yönündedir.

Şehrin geleceğini tayin edecek istikametini belirlenmesinde önemli olan ağırlıkta ki bu sorunu da yurttaşlara, STK temsilcilerine sorması anket yöntemini bu sorunda da kullanması…!

Görecek ki raylı sistem bu şehrin en temel ve çözüm bekleyen en önemli sorunu!

Demokrasi Meydanının görsel paylaşımı ve haberi onun için beni çok etkiledi.

Bir kapı aralandı , devamı gelir mi diye umut belirdi.Hiçbir şey için geç kalınmış değil , dersler alınarak öne bakılabilir.

Katılımcı anlayış ile şehrin belki de seyri de doğru  istikamete yönelir bu sayede tren merkez gara kadar gelebilir.

Demokrasi  Meydanı yeni anlayışın başlangıcı olabilir, önemsenmeli ve bu hususta ısrarcı olunmalı!

İhtiyacı  belirlenmenin vazgeçilmez ayağı yurttaşın kendisi ,hizmeti sunacağınız adresin de merkezi yurttaş!

Sorunların tespiti ve buna bağlı olarak çözüm önerileri de ortaya çıkar!

Böylesi demokratik eğilim  sergileyecek  yol haritasına ihtiyacı var bu şehrin göreceksiniz sonuçları geleceğe miras olacaktır.

Demokrasi Meydanından çıkılan yol , sizi doğru istikamete götürecektir.

Eksiği , ihtiyacı ve yöntemi  doğru belirleyin , yeter ki!