Yeni yılın ilk günü geçmiş yıllar sorgulandığında beklentilerimizde hiçbir değişim olmadığını görürüz.

                Şehir gündemi uzun soluklu, kolay değişime uğramıyor. AKP’nin öğretisi değişim, dönüşümün kolay olmayacağı yönünde!!!

                2018 yılına girdiğimiz günlerde de sorunlarımız aynıydı, hatta bir önce ki yılda durum farklı değildi.

                2015 yılında bin yataklı hastane sözü verildi bunca geçen yıllar gündemde ki yerini korudu. Henüz akıbet belli değil, bilinen bir gerçek var ki bu yıl içerisinde de hastane yapılmayacak.

                Yani bin yataklı hastane mevzusu şehrin gündeminde uzunca yıllar yerini koruyacak.

                Benzeri durumu 200 yataklı Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesinde de görmek mümkün.

                2011 yılında yatırım programına alındı, 2015 yılında inşaat ihalesi gerçekleştirildi. Yıl 2019 inşaat devam etmiyor, anlaşılan bu yıl içerisinde de sorunumuz ortada duracak. Şehir gündeminde bu sıcaklığını muhafaza edecek!

                2015 yılı Milli Eğitim değerlendirme raporun daki 21 hasarlı okul meselesi son günlerde sayısı ve hasar durumu tartışması var. Ağır hasarlı tamiratla okul binaları kurtulabilir mi tartışması yapılmakta.

                Bilindik bir sonuç var, 2015 yılından itibaren hasarlı ya da ekonomik ömrünü tamamlamış okul binalarının varlığı, bu sorun da içinde bulunduğumuz yıl içerisinde çözüme kavuşturulamayacak sorun bizlerle birlikte yaşamaya devam edecek.

                << Adapazarı Treni Gar’ a Gelecek >> imza kampanyaları düzenlendi, on binlerce imza Bakanlığa ulaştırıldı.

                2012 yılında seferler geçici olarak durdurulmuştu, 2015 yılında rayların yer altına alınacağı sözü verilmişti. Sonuç; hepimizin malumu SASTOP’ la başlayan, CHP İl Kadın Kollarının her cumartesi devam eden haklı eylemi bu yıl içerisinde de devam edeceğe benziyor.

                AKP hükümetleri, sorunlarla yaşamaya alıştırdıkları için, ani çözüm üreterek düş kırıklığına uğramamızı istemiyorlar sanırım!!

                Hafif raylı sistem; ulaşım sorunun en sağlıklı çözüm adresi.

                Şehir gündemine sanırım ilk 1994 yerel seçimlerinde girdi ve o yıllardan itibaren her seçim döneminin en temel taahhüdü olarak yerini korudu.

                AKP’ li tüm adaylar seçim bildirgelerinde hafif raylı sistem projesini mutlaka paylaşırlar.

                2019 yılının ilk günü, bugün sorun projenin ortaya atıldığı ilk gün ki heyecanla konuşulmaya devam ediyor. 31 Mart seçim bildirgesinin tavizsiz projesi olacaktır hiç kuşku yok ki, bugüne kadar edindiğimiz tecrübesiyle çözüm adresi AKP’li belediyeler olmadığıdır.

                Yakın tarih sorgulandığında ortaya çıkan benzer sonuçlar olacaktır.

                Yıllar hızla akıyor ancak sorunlarımız çözümünde süre bu denli hızla akmıyor aksine sorunlarla uzunca yıllar iç içe yaşama alışkanlığı edindik.

                Sorunlarla birlikte yaşamaya o kadar alıştırıldık ki bir müddet sonra sorun olmaktan çıkıyor ya da var olan sorun raporlardan çıkarılarak çözüme kavuşturuluyor.

                Yeni yılın beklentilerimize cevap verecek nitelikte olması en temel arzum olur, tecrübe ettiğimiz geçmiş ise geleceğinde nasıl şekilleneceğini gösteriyor.

                Astroloji (Yıldız Falı) ne diyor bizim meşguliyetimiz de değil.

                Her yeni yıla taahhütte bulunanların adresi sanırım yıldız falı. Sorunların çözümünün yol haritası, falcılar değil şehirle dertlenenlerin adresi olacaktır, umuduyla yeni yıl beklentisi doğru oluşur.

                Değişim; dönüşüm ve değişimi sağlayacaktır.