CHP seçim beyannamesini açıkladı, deyim yerinde ise kıyamet koptu Başbakan başta olmak üzere AKP’de kim varsa kendini açıklama yapmak üzere görevli hissetti!

Emekliye yılda iki maaş ikramiye nasıl verirsin, kaynak nerede diye başlayan itirazlar kendi seçim beyanını anlatmalarının yerini aldı!

CHP’nin yoksul diye tanımlanan gelir grubuna ilişkin yaptığı tüm düzenleme iktidar temsilcileri tarafından veremezsiniz buna kaynak yok türünden karşı hamle ile karşılık bulmakta.

AKP temsilcilerinin itiraz ettiği dikkat edilirse kaynak sorgusu yönünden oysaki şunu söylemeliler, on üç yıldır iktidardayız CHP’nin iddia ettiği gibi yoksul yurttaşımız yok, nereden çıktı bu demeliler!

AKP’nin itirazı üzerinden yürürsek CHP’nin iddia ettiği yoksulluk sınırında yaşayan yurttaşımız var ama bunu ortadan kaldıracak bütçe yok, sözü böyle söylerler ise bu durum anlaşılabilir!

Gerçi bu durumda da bunca yıldır tek başına iktidar ülkenin böylesi önemli sorununu niçin göremedi, niye çözemedi diye bir soru ile yüzleşirler ki, aslında sorunun kendiside tam da burası!

On bir milyon emekli yurttaş ortalama bin lira ile geçinmeye mahkûm yine yaklaşık beş milyon yurttaş dokuz yüz elli bin lira asgari ücretle geçinmeye mahkûm ve bunun yanında hiç geliri olmayan, işsiz üç milyon yurttaş açlıkla savaşır halde yaşamaya mahkûm!

Bahsettiğimiz rakamlar kamunun resmi verileri ülkenin ortalama halini gösterir tablo! Çiftçinin üretim yapamaz halde oluşu mazot yükünün üretim de maliyetleri arttırdığı gerçeği de yine kamunun paylaştığı tablodur!

CHP böylesi bir ortamda çiftçiye yönelik mazot indiriminden söz edince iktidardan yükselen itiraz kaynak nerede, mevcut çiftçinin içinde bulunduğu yapıya itiraz yok!

Aynı durum kamuda çalışan taşeron personel içinde geçerli asgari ücretle kamuda personel çalıştırıp taşeron firmalara ödenen bedeller, CHP’nin seçim beyanında taşeron firmaların ortadan kaldırılması, kamuda çalışan personelin maaşlarının iyileştirilmesi ve eşit ise eşit maaş söylemi AKP tarafından kaynak nerede itirazı ile karşılaştı.

Taşeron işçilik yoktur denmiyor yaklaşık altı yüz bin kamu çalışanın taşeron adı altında emekleri sömürülüyor!

Konu başlıklarından anlaşılacağı üzere CHP’nin seçim beyannamesi ile ortaya koyduğu çözüm önerilerine itiraz geliyor, sorunların varlığına dair değil!

Sorunların varlığı siyasetin bütününün üzerinde uzlaştığı, kabul ettiği durum tek tartışma konusu çözümüne dair.

Dikkat edilirse iktidar bir çözüm önerisi sunmuyor yalnızca CHP’nin çözüm önerilerini reddediyor!

Aslında bu gelinen durum son derece önemli ve yerinde nihai sorunu kabul eder durumda mevcut iktidar çözüme kavuşturamadığını ya da çözebilecek vasatları olmadığını da itiraf eder haldeler!

07 Haziran gününe kadar seçim kampanyası bu denge üzerinden yürüyecek anlaşılan muhalefet sorunu ve çözümünü ortaya koyacak, AKP’de çözüme itiraz edecek!

Seçmende kararını bu gelişmeleri takip ederek verecek, 07 Haziran akşam’ı da hep birlikte göreceğiz!

CHP’nin seçim beyannamesinde ortaya koyduğu sorunlar ve çözümlerine ilişkin tespitler doğru AKP ‘den beklenen ise sorunların çözümüne dair var ise sunacağı çözümler, itiraz değil!

[email protected]