CHP’nin seçim beyannamesi büyük ilgi uyandırdı! Toplumun temel meselelerine çözüm odaklı yaklaşımı ve direk elden teması önemli bir boyutu ile karşılık buldu!

Beş milyon yurttaşın asgari ücret ile çalıştığı düşünülür ise, asgari ücretin vergi kesinti uygulamasının sonlandırılacağı ve asgari ücretlerinin maaş artışının sağlanacağı taahhüttü devrim niteliğinde bir proje!

Asgari ücretle çalışmak zorunda olan ve etki tabanı düşünüldüğünde geniş kitleleri ilgilendiren bir maaş iyileşmesinden söz ediliyor ki, ülke ekonomisinin büyümesi adına da son derece önemli, yoksulluk sınırlarını zorlayan, insanca yaşamanın önün açan proje!

Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV’nin kaldırılması ve bu yolla mazotun ucuz verilmesi, son yıllarda bitmeye yüz tutan tarımın canlandırılmasının en önemli engeli idi! Tarım ürünlerinin ithal ettiğimiz üretim yapılmasının önünde engel teşkil eden maliyetlerin aşağıya çekilmesi ve üretimin önünün açılmasının en önemli unsuru hiç kuşku yetki mazot fiyatları. Bu sayede ucuz mazot ve üretimin, tarım toplumunun tekrar ekonomiye kazandırılması bu kalemde ihracatın önünün açılması demektir.

Ülke ekonomisin büyümesi adına önemli kalemlerden, tarım toplumunun güçlendirilmesi gerçeğinin görülmesi ve hayata geçirilmesi!

Sosyal devlet vurgusunun daha güçlü hale getirilmesi sadaka toplumunda üreten toplum haline dönüştürülmesi. Sosyal yardım havuzuna dâhil edilmemiş yaklaşık beş milyon yurttaşın bu kapsama dâhil edilerek güçlü kılınması ve nakdi yardım öngörülmesi büyük devlet ilkesinin gereğinin yerine getirilme iddiasıdır ki yok sayamayacağımız değerde devrim niteliğinde bir proje!

Son yıllarda kamunun çalışma düzeni haline dönüşen, emek sömürücülüğü diye adlandırılan taşeron kadroların kaldırılması ve kadroya dâhil edilmesi, büyük devlet, sosyal devlet ilkesinin olmazsa olmaz ayağıdır.

Kamuda eşit işe, eşit maaş ve emek sömürüsünün önüne geçmek, insanca yaşama hakkı vermek. Büyük ekonomi yurttaşının sırtından geçinmez, çalışanı arasında adaletsizlik sağlanmaz. CHP emek ağırlıklı ve eşitlik ilkesine aykırı olan taşeronlaşmanın kaldırılacağı beyanı kamuda çalışmakta olan altıyüz bin civarında yurttaşı ilgilendiriyor!

Emekliye iki bayram maaş ikramiyesi, on bir milyon emekli yurttaşın sorunu! Ekonomisin büyümesi ve sürdürebilir ekonominin en önemli unsuru piyasa ekonomisinin canlı tutulması

CHP’nin seçim beyannamesi izleneceği üzere ekonomi merkezli ve toplumun yoksul gelir grubu diye tarif edilen alanı kapsamakta. Yurttaşın direk yaşamına temas eden ve kolaylaştıran projeler!

Projelerin iyileştirilmesi ve ülke ekonomisinde ki yükü tüm bütçenin % 2,9’una tekabül etmekte! Büyük bütçe içerisinde, düşük oranda yük getirmekte!

Merak edilen bu iyileştirmelerin karşılığının olup olmayacağı yönünde!

İşte bütün meselede burada, CHP yetkililerin bu projelerin olabileceğini kamuoyuna anlatmalılar!

Kamuda ki israfın önüne geçmek ve bazı bütçe kalemlerinde kaydırma yapmak, tasarrufa geçmek tüm iyileştirmeleri karşılanacağı görülmekte, bunu yurttaşa anlatmak görevi CHP örgütleri başta olmak üzere Engin Özkoç ve arkadaşlarına düşmekte!

Sosyal devlet ve büyük ekonomi yurttaşının yaşam kalitesini sağlar, yurttaşının emeğinin ve ekonomisini sömürmez!

CHP’nin seçim beyannamesinin merkezinde insan yatmakta!

Bu hali ile CHP ezber bozdu!

                                                                                              [email protected]