Politikayı sevmem. Benim dışımda bir olay. Tabii ki bir fikrim var. İçinde inandığım ve inanmadığım insan veya insanlar var elbette. Neyse biz kendi işimize bakalım.

14 Aralık 2021’de Takvim Gazetesi’nde Ergün Diler’in “Boğaz Hareketli” başlıklı yazısını ilgi ile okudum. Bazı arkadaşlarımla paylaştım. Bana çok enteresan gelen yazı hakkında geriye doğru tek yorum bile alamadım. Demek ki benden başkasının ilgisini çekmemiş diye düşünmüştüm.

Aşağıda internet sayfasının linkini verdiğim bu yazıyı muhakkak dinlemenizi tavsiye ederim. Dört paragraftan daha uzun yazıyı okurken sıkıldığımızdan, yazının sesli bağlantısını aktarmak istedim. Bu yazıdan bir ay sonra gazetelerde, televizyonlarda CHP’nin Temmuz ayında yapılması gereken kurultayının bir yıl ertelendiği haberi çıktı.

Benim yorumuma göre 2023’te yapılacak olan seçimlerde Sn. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmayacak. Şimdi kurultay yapılsa yeni adayın ilan edilmesi gerekmektedir. 2023 Kurultayı seçimden önce yapılırsa tezimizin doğruluğuna giden bir adım gibi görebiliriz. Yeni adayın aşınmaması için, kurultayda Sn. Kılıçdaroğlu yerine gelecek ve seçimlere girecek olan yeni aday CHP’nin başına geçip seçimlerde iktidar olmak için çalışacak.

Bu fikrim eğer doğru çıkarsa ülkemizde her şeyin çok değişeceğine adım gibi eminim. Şimdiden vatana ve millete hayırlı olmasını dilerim. Kanaatimce İYİ Parti ile birlikte HDP siz bir ortaklık için hazırlanmış bir taktik olabilir. İyi Parti sözcülerinin HDP hakkındaki sözlerinin sertleşmesinin sebebi de ön hazırlık gelmektedir. Yazının daha iyi anlaşılabilmesi için muhakkak linkten dinleyin.

https://seslimakale.com.tr/videodetay/ergun-diler--bogaz-hareketli-43376