Lifebox, AJet ve Roketsan sponsorluğunda düzenlenen oylamada Günay, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin 2025 yılı boyunca Türkiye ve dünya gündeminde geniş yankı uyandıran olayları belgelediği 6 kategoride toplam 112 fotoğrafı tek tek inceledi.

Günay, “Gazze: Açlık” kategorisinde Ahmed Jihad Ibrahim Al-arini’nin “Gazze’de yetersiz beslenme sorunu yaşayan çocuk, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya” başlıklı fotoğrafına oy verdi. “Portre” kategorisinde ise Gerald Anderson’un “Yüz aynası” adlı eserini tercih etti.

“Haber” kategorisinde Mostafa Alkharouf’un “İsrail’e dur de!” başlıklı fotoğrafını seçen Günay, “Spor” kategorisinde Bünyamin Çelik imzalı “Statların dili” karesini oyladı. “Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde Harun Özalp’in “Hareket zamanı” adlı fotoğrafını tercih eden Günay, “Günlük Hayat” kategorisinde ise Sidar Can Eren’in “Süt kuzusu” başlıklı fotoğrafına oy verdi.

Anadolu Ajansı tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen “Yılın Kareleri” oylamasında bu yıl; “Haber”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Spor” ve “Günlük Hayat” olmak üzere dört ana kategorinin yanı sıra “Gazze: Açlık” ve “Portre” başlıklı iki özel kategori yer alıyor.

Türkçe ve İngilizce altyazılarla dünya genelinde gerçekleştirilen oylamaya katılanlar, istedikleri sayıda fotoğraf için oy kullanabiliyor. Oylama, 31 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar yilinkareleri.aa.com.tr internet sitesi üzerinden devam edecek.

Kaynak: AA