AKP adayı Ekrem Yüce seçim çalışmaları startını vermişe benziyor.

                Yaptığı ziyaretlerde göze çarpan ifadeleri oldu, Sakarya nehriyle şehri buluşturmak, ulaşım sorununun çözümü ve Ada Treninin merkeze ulaşması.

                Sanırım henüz proje çalışmaları bitirilmedi, malum kısa bir süre önce adaylığı ilan edildi ve evinde otururken, adaylık beklentisi olmadığı bir anda teklif gelmiş.

                Dolayısıyla hazırlıksız yakalandı, şehre dair plan, proje ve hesabı yokken, şok baskın yapar gibi aday yapıldı. AKP aday müracaatlarını aldı, partili bir kısım üyeye müracaat eden adayları sordu ardından anketle sorgulama yapıldı. Sonuç; bu süreçlere dahil olmayan yani aday dahi olmayan Ekrem Yüce ilan edildi, bu sebepledir ki hazır proje yok sanırım.

                AKP adına karar vericiler sonuçtan eminler, her kim hangi yöntemle aday yapılırsa yapılsın nihai sonuç alırız tutumundalar. Bugüne kadar aldıkları seçim sonuçları bu düşünceyi haklı kılar tarzda. Benzeri manzaralar geçmişte de yaşandı, sonuç AKP’nin istediği gibi seyretti.

                Kendi açılarından Sakarya yurttaşına güveniyorlar, pekte haksız sayılmazlar..!

                Geçtiğimiz günlerde Adapazarı Belediye Saadet Partili meclis üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu’nun ilginç iddiaları vardı;

  • Belediye de ‘’ Bankamatik memurları ‘’ var.
  • Belediyeye gelmeden maaş alıyorlar.
  • Bu kişileri yöneticiler dahil belediye de tanıyan yok.

Bu ifadeler iddiadan ziyade somut durumu izah eden beyanlar, belediye yöneticilerinin cevabı da iddiaları doğrular tarzda.

Meclis toplantısının üzerinden bir hayli zaman geçti ‘’ kızılca kıyamet ‘’ kopmadı. Her mesele de olduğu gibi derin sessizlik hakim, kimsenin bir şey dediği yok, toplum sessiz.

AKP iktidarıyla tepkisizliğe alıştırılmış sessiz bir toplum inşa edildi. Bu durum özellikle bizim şehrimizde daha fazla karşılık buldu, elimizden birçok değer alındı, itiraz etmedik.

                Komşu kentler yatırıma doyurulurken biz gıpta ile seyreder olduk ancak sesimiz çıkmadı, itiraz etmedik. Kocaeli İl’inde 1180 yatak kapasiteli şehir hastanesi tüm hızıyla devam ederken bizde henüz başlamadı, akıbeti belli değil. Başlamış olan, inşaatı yıllarca devam etmekte olan Kadın Doğum Hastanesinin geleceğinin ne olacağı belli değil, ortada bu duruma itiraz edecek yurttaş bırakmadılar.

                Benzeri durumu hafif raylı sistemde görmek mümkün, Kocaeli şehri ulaşım sorununu hafif raylı sistemiyle çözdü, bir baştan diğer başa rayları döşediler, biz ‘’ Ada Treni ‘’ merkeze gelirmi diye tartışıyoruz. İki komşu şehir arasında mesafe çok açıldı, kolay kolay kapanmayacak boyuta ulaştı.

                Yakın tarih hatırlayanlar bilir Kocaeli İl’i yurttaşları alışverişe bizim şehrimize gelirken, bugün manzara tam tersine dönüştü. Bu duruma bile itiraz edecek, yurttaş yok ortada.

                Onun içindir ki aday olmayan Büyükşehir Belediye Başkanlığı en azından bu dönem hiç düşünmeyen Ekrem Yüce aday ilan edildi.

                AKP’li üyeler başta olmak üzere, şehirde itiraza yönelik kimsenin sesi çıkmaz.

                Onun içindir ki Adapazarı Belediyesinde ‘’ Bankamatik memurları’’ çalıştırılır, emek harcamadan ücret ödenir, buna da itiraza yönelik kimsesin sesi çıkmaz.

                Özetle; konuyu çok dağıtmadan ikna edilmiş toplum insanının sonucu, karar vericiler hiçbir kritere müracaat etmeden aday dayatır, projesi de olması gerekmiyor.

                Kendilerinden de eminlerdir, oy verecek yurttaştan da emindirler, seçim hafızası onları hep haklı çıkardı umarım bu kez şehir haklı çıkar !

                                                                                                              Ergün ÖZKAN

                                                                                              [email protected]