Cengiz Demir, Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu’nu ağabeyi Hasan Demir ile birlikte kurup bugünlere getiren son derece efendi, bir o kadar da çalışkan bir esnaf olarak bilinir ilimizde…

Bir gönül ehli olarak tatlı dile ve etkileyici bir üsluba sahiptir…

Ülkemizde her konuda söz sahibi düşünce, eylem ve fikir adamlarını şehrimize davet eden; bu yönüyle, oluşturdukları grubun, ülke ve dünya meseleleri hakkında bilgi edinmelerine katkı sağlayan Düşünce ve Dayanışma Platformu, son günlerde oluşan ve istenmeyen bazı gelişmeler nedeniyle, duygusal bir açıklama yayınlamak zorunda kalmış…

Diyor ki;

“Düşünce ve Dayanışma Platform grubumuzun nadide ve seçkin üyeleri çok değerli kadim dostlarımız Hasan ve Cengiz Demir kardeşler olarak 2000 yılında kurduğumuz bir çok güçlükleri maddi ve manevi engelleri aşarak bugünlere getirdiğimiz organizasyonumuzun geçmiş dönemlerdeki katılımcıları ve her an faaliyetlerimize birlikte devam ettiğimiz grup üyesi katılımcı dostlarımıza bu teşekkürü sunmayı bir borç bilerek duygu ve düşüncelerimizi beyan etmeyi görev addediyoruz.

Platformumuz 20 yıldan bu yana birçok faaliyet ve programları icra etti. Seçkin ve çok değerli konukları, üyeleri ile buluşturdu. Sakaryamız özelinde tüm şehrimize prestij ve marka değeri kazandıracak faaliyetleri icra ederek daha önce görülmemiş bir dayanışma ve kardeşlik ruhu ile yoluna devam etmiştir.

Kalıcı dostluk ve üstün ahlak ilkesi ile birlik ve beraberlik içerisinde nice birbirinden değerli organizasyonlar yaparak, üyelerinin gelişimine ve bilgi dağarcığına katkıda bulunmuştur.

Bu süreçte 20 yıldan bu güne aramızda bulunan ve şu anda aramızda bulunmayan, çeşitli sebepler ve gerekçeler ile yollarımızı ayırdığınız çok kıymetli ve çok değerli dostlarımıza, sundukları maddi ve manevi katkılardan dolayı Düşünce ve Dayanışma Platformu dostlarımız adına ayrı ayrı en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gelecekte nice faaliyet ve organizasyonlarda buluşarak el birliği ile tüm katılımcı paydaşlarımızın bilgi birikim, entelektüel kimliklerine katkı yapacak toplantılarımızı icra edebilmeyi temenni ediyoruz.

Platformumuzda bizlerle birlikte yürüyen tüm dostlarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Hususen faaliyetlerimizde başta valimiz olmak üzere zat-ı devletlerinin nezdinde tüm devlet erkânımıza desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Platform çalışmalarını yakından takip eden ve desteklerini bizden esirgemeyen sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kanaat önderlerimize ve yerel medyamızın emekçi seçkin temsilcilerine en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Böyle dile getirmiş son gelişmeleri Cengiz Demir…

Ona ve platform yönetimine bundan sonraki faaliyetlerinde başarı ve kolaylıklar dileğiyle Bizim Bahçe’den “Zeytin çiçekleri” gitsin istedik…