Yoldaş, 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında sazan, yayın, kadife ve tatlısu kefali gibi türlerin iç sularda avlanmasının yasaklandığını hatırlatarak, av yasağının kalkmasıyla balıkçılığın sürdürülebilir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti.

Amatör balıkçılara, yasaklanmış av araçlarını kullanmamaları, kişi başı dört oltayı geçmemeleri, belirlenen boy ve sayı limitlerine uymaları ve çevreye duyarlı davranmaları tavsiyesinde bulundu.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile su ürünleri kontrol görevlilerinin denetimleri artıracağını belirten Yoldaş, göl, gölet ve akarsularda mevzuata aykırı avcılık yapanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Öte yandan, Bilecik sınırları içinde bulunan Selöz Göleti’nde balık avlamanın tamamen yasak olduğunu belirten İl Müdürü Yoldaş, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya ve kurallara uymaya çağırdı

Kaynak: İHA