MHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş, Hendek’te yaşandığı öne sürülen olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında kamu yönetiminde sorumluluk, devlet adabı ve kamu kaynaklarının korunmasının önemine dikkat çeken Alkaş, seçilmiş kişilerin her koşulda kamu vicdanını gözetmesi gerektiğini belirtti.

Adapazarı-Pamukova Yolunda Yangın Paniği
Adapazarı-Pamukova Yolunda Yangın Paniği
İçeriği Görüntüle

“Makam Sahibi Olmak Güç Gösterisi Değildir”

Belediye başkanlarının millete hizmet etmek ve devleti temsil etmekle yükümlü olduğunu ifade eden Alkaş, “Milletin oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı, her şeyden önce öfkesine değil iradesine hâkim olmak zorundadır. Makam sahibi olmak; iddiasında haklı da olsa, haksız da olsa güç gösterisi yapmak değil, millete hizmet etmek, devleti temsil etmek ve kamu vicdanını korumaktır” dedi.

Tapu Müdürlüğü İddialarına Tepki

Kamuoyuna yansıyan iddialara değinen Alkaş, Tapu Müdürlüğü’nde yaşanan bir tartışmanın ardından devlet memurlarına yönelik uygunsuz davranışlarda bulunulduğu ve belediye ekiplerinin kullanıldığı yönündeki iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.

Alkaş açıklamasında, “Kamuoyuna yansıyan iddialara göre, Tapu Müdürlüğü’nde yaşanan bir tartışmanın ardından devlet memurlarına evrak fırlatıldığı, ardından belediye ekiplerine talimat verilerek Tapu Müdürlüğü binasının giriş kısmının kazıldığı, bu nedenle kurumun araç giriş ve çıkışlarının engellendiği, vatandaşların mağdur olduğu ifade edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Söz konusu iddiaların doğru olması halinde durumun kabul edilemez olduğunu belirten Alkaş, gerekli incelemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

“Kamu Kaynakları Kişisel Hesaplaşmalar İçin Kullanılamaz”

Belediyelerin kullandığı araç, ekipman ve personelin kamu kaynağı olduğunu belirten Alkaş, bu kaynakların kişisel tartışmaların parçası olamayacağını ifade etti.

Alkaş, “Belediyenin kullandığı her iş makinesi, döşediği her parke taşı, harcadığı her litre yakıt ve her dakika mesai; milletimizin alın teriyle oluşan kamu kaynağıdır. Kamu malı hiç kimsenin şahsi öfkesini tatmin edeceği bir araç değildir” dedi.

İddiaların doğru olması durumunda ortaya çıkabilecek kamu zararının da araştırılması gerektiğini belirten Alkaş, “Sökülen ve yeniden yapılacak her parke taşı milletin cebinden çıkacak yeni bir maliyet, yani kamu zararıdır” ifadelerini kullandı.

“Sorumlular Hakkında Hukukun Gereği Yapılmalı”

MHP Sakarya İl Başkanlığı olarak ilgili kurumlara çağrıda bulunan Alkaş, Hendek’teki iddiaların gecikmeden açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Alkaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Başta Hendek Kaymakamlığı olmak üzere ilgili kurumlar, kamu vicdanını rahatsız eden bu iddiaları gecikmeksizin açıklığa kavuşturmalı; varsa kamu zararı tespit edilmeli ve sorumlular hakkında hukukun gereği tereddütsüz yerine getirilmelidir.”

“Devletin İtibarı Her Şeyin Üzerindedir”

Hiç kimsenin bulunduğu makamın gücünü devletin diğer kurumlarına karşı kullanamayacağını belirten Alkaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Hiçbir makam, hukukun ve devlet adabının üzerinde değildir. Makamlar geçicidir; ancak devlet ebed müddettir. Devletin vakarını korumak da, milletin emanetine sahip çıkmak da hepimizin ortak sorumluluğudur. Kamu malı namustur. Devletin itibarı ise her türlü kişisel öfke ve ihtirasın üzerindedir.”

Alkaş’ın açıklaması kamuoyuna “Saygılarımla” ifadeleriyle duyuruldu.

Kaynak: Basın Bülteni