“Şehrin Su Geleceği İçin Hayati Bir Yatırım”

İhalenin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Alemdar, 45 kilometrelik çelik isale hattının yapımına kısa süre içinde başlanacağını belirterek, “Bu yatırımın şehrin su ihtiyacını karşılamak ve Sapanca Gölü’müzü korumak için hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

Sapanca Gölü’ndeki Tehlike Ballıkaya’yı Öne Çıkardı

Sapanca Gölü’nün tarihinin en düşük seviyelerine indiği kuraklık döneminde Büyükşehir Belediyesi alternatif içme suyu kaynağı için çalışmalara hız vermişti. Ballıkaya Barajı’nın devreye alınmasıyla, göl üzerindeki yükün önemli ölçüde hafiflemesi ve su yönetiminin daha sürdürülebilir hâle gelmesi bekleniyor.

Erdoğan’a Sunulan Dosya Sonuç Verdi

Başkan Alemdar’ın Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı 45 dakikalık görüşmede Ballıkaya Barajı'nın stratejik önemi ve aciliyeti detaylı şekilde aktarılmıştı. Bu temasların ardından DSİ, isale hattı ihalesini tamamlayarak firmalardan tüm teklifleri aldı.

45 Kilometrelik Çelik Hat İçin Geri Sayım

Projede, Ballıkaya Barajı’ndan şehir merkezine içme suyu aktaracak toplam 45 km uzunluğunda çelik isale hattı yapılacak. Başkan Alemdar, hattın tamamlanmasıyla “Sakarya’nın içme suyunun güvence altına alınacağını ve Sapanca Gölü’nün sağlıklı geleceğine önemli katkı sağlanacağını” ifade etti.

“Şehrimize Hayırlı Olsun”

Başkan Alemdar, süreci yakından takip edeceklerini belirterek;
“Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’a, TBMM KEFEK Başkanımız Çiğdem Erdoğan’a, Cumhur İttifakı milletvekillerimize ve il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu büyük yatırımın şehrimize uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyorum.” dedi.

İhalenin değerlendirilmesinin ardından yüklenici firma belirlenerek çalışmalar hızla başlayacak. Ballıkaya Barajı’nın faaliyete geçmesiyle birlikte, Sakarya’nın içme suyu arz güvenliği güçlenecek ve Sapanca Gölü’nün ekosistemi korunmuş olacak.

Kaynak: Sakarya Büyükşehir Belediyesi