Bolat, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların sonuna gelindiğini belirterek, 2027 yılından itibaren bütçe imkanlarının daha geniş bir alana yönlendirilebileceğini söyledi.
“BÜTÇEDE RAHATLAMA OLACAK”
Deprem bölgelerine yapılan harcamaların kamu bütçesi üzerinde önemli bir yük oluşturduğunu dile getiren Bolat, “Bu 105 milyar dolarlık yük olmasaydı hükümetimiz emekliye, esnafa, çiftçiye, işçiye, memura, gençlere ve kadınlara daha büyük imkanları verebilirdi” dedi.
Depremden etkilenen 13 milyon kişinin yalnız bırakılamayacağını vurgulayan Bolat, bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bütçede yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti.
2027 YILINI İŞARET ETTİ
Bolat, “Bunların sonuna geliniyor. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bütçede biraz daha rahatlama olacak. İnşallah vatandaşlarımıza yönelik imkanlar daha da artırılacak” ifadelerini kullandı.
Bakan Bolat’ın açıklamasına göre, 2027 yılından itibaren özellikle emekliler, memurlar, asgari ücretliler, esnaf, çiftçi, gençler ve kadınlara yönelik ekonomik imkanların genişletilmesi hedefleniyor.
Deprem bölgesindeki harcamaların azalmasıyla oluşacak bütçe rahatlığının, önümüzdeki dönemde vatandaşlara yönelik destek ve imkanlara daha fazla kaynak ayrılmasına zemin hazırlaması bekleniyor.




