‘’Oyumuz yüzde 71.3’’ diye açıklıyor Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeki  Toçoğlu.Açıklamanın içine girip nedir diye bakıyoruz kamuoyu araştırma şirketi  tarafından , Aralık ayı içerisinde saha çalışması yapılmış ve alınan sonuçta buymuş!

2970 yurttaşımız ile yapıldığı anlatılıyor ancak yurttaşa yöneltilen sorular yok.Anayasa tartışmalarının  etkisinin olup-olmadığını göremiyoruz.

Göremediğimiz tarafı ile meşgul olmaktansa gördüğümüz yada bize gösterildiği kısmı ile ilgilenelim!

Başkan Toçoğlu ya da iktidar partisi yetkilileri şöyle bir çalışma yapsınlar ve bunu da kamuoyuna anket sonuçlarını açıklamakta sergiledikleri rahatlık içinde  yapsınlar onu da açıklasınlar!

İktidar sürelerince merkezi bütçeden aldıkları pay ve bunu hangi kriteri alırsa alsınlar mukayeseli yapsınlar!

Aynı ölçekte herhangi bir İl’le bizim durumumuzu kıyaslasınlar.On beş yıllık iktidarları süresince ne kadar yatırım payı almışız bunu yaparken örnek şehir komşu Kocaeli olmasın!

Anket sonuçları dönem dönem açıklıyorlar eksik olmasınlar ,bunun kendilerine de faydası  kuşkusuz vardır.

Ancak bize yani yurttaşlara fayda sunacak tarafı yok bunun, bizim beklentimiz aynı hassasiyeti yatırımlar hususunda göstermeleri!

Birçok farklı dönemde kamunun paylaşımları oldu , bu paylaşımlar anket sonuçları tarzında değil resmi  veriler üzerinden oldu!

Yaşanılabilir İl’ler arasında ki yerimiz, gelişmişlik endeksi gibi kriterler üzerinden sonuçlar açıklandı. Sonuçlarda hepimizin malumu içinde bulunduğumuz Marmara Bölgesinin en geri kalmış İl’i olduğumuz gerçeği ve genel sıralamada sonlarda  yer alışımız!

İl’in bu düzeyi Başkan Toçoğlu’nun partisinin iktidar da bulunduğu dönem sonuçlarıdır.Başkan anket sonucu açıklamaktansa gelişmişlik düzeyimizi açıklasın!

Anket sorularını bilmediğimiz için açıklanan sonucun ne kadar sağlıklı olduğunuda bilemiyoruz!

Bunu ihtimaldırki önümüzde bir Anayasa serüveni yaşayacağız orada görme olanağımız olacak!

Bizim temel meselemiz , iktidar partisine bugüne kadar bu İl’den ülke ortalamasının üzerine destekler verildi ancak karşılığı bir türlü alınamadı.

Anket sonuçlarından ziyade bin yataklı hastane sorunu , ikinci devlet üniversite sorunu, rayların yerin altına alınması sorunu yani sözleri verilmiş olan projelerin ne zaman hayata geçirileceğine dair açıklamanın yapılması!

Çocuk hastanesi inşaatına bir türlü başlanılamadı , yeni Adliye binası için yıllarca süren yer arayışları bu şehrin söz verilip hayata geçirilemeyen birçok sorunu var!

Anket sonucu açıklamakta gösterdiğiniz aceleciliği yatırımda da gösterin , bu şehrin yıllarını heba etmeyin !

                                                                                    [email protected]