CHP kuruluşunun 90.Yıl dönümünde gerçekleştirilen 3.İl Danışma Kurulu taşıdığı coşkunun yanında eleştirel öneriler ile geleceğe umutla bakılacağının işaretlerini verdi.
Yoğun katılımın olduğu Danışma Kurulunda, en çok ilgi çeken partinin en genç ve en yaşlı üyelerinin bir arada olması, İl Yönetim Kurulunca da plaket ile anılmaları oldu.
İl Başkanı Yüksel Büyükakten ve yönetim kadrosu seçime hazır oldukları izlenimini uyandırdı. Konuşmacıların getirdikleri tüm eleştirileri büyük dikkatle izleyip not almaları, süreci ne kadar önemsediklerinin işareti oldu.
Toplantı salonu hem dolu idi hem de ilgili topluluk vardı. CHP kadroları yaklaşan seçime bir hayli inanmışlar bunu da kürsüden ilan ettiler.
Sanıldığı gibi ya da bir takım çevrelerce ki bunların maksatlı olduğunu düşünüyorum bu İl’de AKP rakipsiz değil. Sandık gelmeden, yurttaş henüz oyunu kullanmadan AKP’nin tüm belediyeleri alacağı çığırtkanlığını yapanlar maksatlarına ulaşamayacak gibi.
Gelenekleri olan, kökü çok derinlerde yer alan ve birçok seçim yaşamış CHP kadroları ezber bozacak güce sahip olduklarını ortaya koydular.
Salonda etrafıma ilgi ile baktım, bu İl’de CHP çatısı altında siyaset yapmanın ne denli zor olduğunu bir taraftan düşündüm tüm bu zorluklara rağmen kararlı ve inançlı bir topluluk vardı.
Siyaset yapmanın erdemi bilen ilkesini taşıyan insan topluluğu ve bu topluluk ideolojik bir temelden besleniyor. Siyaseti günlük konjonktüre göre belirlemeyen ve kişisel çıkar teminine göre hareket etmeyen, bu tarafı ile de fazlası ile saygıyı hak eden topluluktu.
CHP İl yönetimi toplantıyı tüm ayrıntıları ile planlamış, en çarpıcı an ise partinin en yaşlı üyeleri Mustafa Baltacı ve Sabiha Ergün’ün hatırlanması ve plaket ile ödüllendirilmeleri oldu. Geçmişine sahip çıkan parti olmanın onun ötesinde aile olmanın önemini işaret ettiler.
İşte CHP’ni ayıran en belirgin örnek bu idi. 90 yıllık ömür de böyle bir şey. İç işleri Bakanlığına verilen bir imza ile kurulan siyasi partilerden en belirgin farkı da bu. Türk siyasi hayatı birçok parti ve güçlü iktidarlar gördü, bugün hiçbirinin siyasi hayatımız içerisinde yeri yok. Hepsi siyaset tarihi ve çöplüğünde yerini aldı. CHP darbeler ile kesintiye uğradığı o zorunlu dönemler haricinde hep var oldu olmaya da devam edecek.
Onun içindir ki CHP kadroları 90. Kuruluş yıldönümünde son derece güvenli bir hava oluşturdular.
İl danışma toplantısın da güçlü bir ses, güçlü bir irade vardı. O da bu seçimin belirleyeni olmaya talip kadrolardı. En genç üyesinden en yaşlısına kadar herkes inanmış ve bunu da ilan ettiler.
CHP’nin iddialı konumda olması ve bu inancı taşıyor olmaları, aynı zamanda bu İl’in kazanımı demektir. İl Danışma toplantısı gösterdi ki seçim hareketli ve bir o kadar da zor geçecek. Sonuçları önceden kestirilemeyecek bir seçim yaşayacağımız iletilerini verdiler.
CHP 90.yıldönümünü kutluyor ve bunun tüm siyasi partilere örnek olmasını temenni ediyor, Siyasi hayatımızda uzun ömürlü partiler olmasını diliyorum, günlük beklentilerden oluşan bir var olan bir yok olan partilerinde ömürlerinin uzun olmasını diliyorum.

[email protected]