Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bilişim sistemleri aracılığıyla gerçekleştirildiği değerlendirilen dolandırıcılık olaylarına ilişkin geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda bazı vatandaşların bilişim sistemleri kullanılarak dolandırıldığı tespit edildi.
Şüphelilerin adresleri belirlendi
Ekipler, dolandırıcılık olaylarının ortaya çıkarılması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla teknik ve saha çalışmaları yürüttü.
Yapılan incelemelerin ardından şüphelilerin kimlikleri ve bulundukları adresler tespit edildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla operasyon için harekete geçildi.
3 ilde eş zamanlı baskın
Şüphelilerin İstanbul, İzmir ve Hatay’daki adreslerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlarda toplam 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda ise dolandırıcılık suçuyla bağlantılı olduğu değerlendirilen çok sayıda materyale el konuldu.
4 şüpheli tutuklandı
Gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.
Firari şüpheli aranıyor
Soruşturma kapsamında firari durumda bulunan bir şüphelinin daha olduğu öğrenildi. Ekiplerin söz konusu kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları mağdur eden dolandırıcılık olaylarına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.




