Green Card çekiliş sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. ABD Yeşil Kart'ı elde etmeyi hedefleyenler, başvurularını 7 Kasım tarihine kadar tamamladılar. Green Card sonuçları, başvuru değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından dvprogram.state.gov adresinde duyurulacak. Peki, Green Card çekiliş tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Yeşil Kart başvuru sonuç tarihi belli oldu. Takvime göre 2024 Green Card sonuçları 4 Mayıs 2024 tarihinde dvprogram.state.gov sitesinden sorgulanabilecek.

2024 YEŞİL KART BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

Green Card başvuru sonuçlarına www.dvlottery.state.gov adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Çıkan sayfada yer alan uyarı sonrasında "onay numarası, soyadı ve doğum tarihi"nin eksisiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Continue linkine tıklandıktan sonra yeni bir link açılacak.

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet hakkı sağlayan bir belgedir. Resmi adı "Permanent Resident Card" olan Green Card, sahibine ABD'de sürekli olarak ikamet etme ve çalışma izni verir. Green Card sahipleri, genellikle Amerikan vatandaşlarıyla aynı haklara sahiptirler, ancak Amerikan vatandaşlığına geçmek zorunda değillerdir.

Green Card, çeşitli yollarla elde edilebilir. Bunlar arasında aile birleşimi, iş temelli başvurular, mülteci veya sığınmacı statüsü, çeşitlilik programı (DV Lottery) gibi yöntemler bulunmaktadır. Başvurular genellikle Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmetleri (USCIS) tarafından değerlendirilir.

Green Card sahipleri, ABD'de sürekli olarak yaşamak zorunda değiller, ancak belirli bir süre içinde belirli kriterlere uygun olarak ABD'ye dönmelidirler. Ayrıca, Green Card sahipleri belirli suçlardan veya diğer belirli durumlardan dolayı haklarını kaybedebilir ve bu durumlar dikkate alındığında dikkatli olmaları gerekir.

Editör: Haber Merkezi