‘’ 17-0 yapacağız ‘’ bu sözlerin sahibi AKP seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz!

                Akp yerel seçim startını erken vermişe benziyor, Yavuz’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yerel seçimin değerlendirmesi yapılmış!

                Yavuz iddiasını ve beklentisinin istikametini belirlemiş. Hiç kuşku yok ki siyaset iddia ister, ulaşılabilecek hedef ister!

                AKP’nin ortaya koyduğu iddia, geçmiş dönem seçim sonuçlarında elde edilen sonuç. 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde AKP Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, var olan 16 ilçe belediye başkanlığını da ‘’ kazandı ‘‘!

                Hep söylenir, yazılır anlatılır, AKP Sakarya’dan ülke ortalamasının üzerinde destekler buldu, sandığın adının ne olduğuna bakılmadı. Yerel seçim, genel seçim referandum sandığı adı sorgulanmadan istediklerinin ve beklentilerinin üzerinde destekler buldular.

               

Nerede ise ezber yapılır halde, ülke seçim sonuçlarını ilan et üzerine %15-20 ilave, Sakarya seçim sonuçlarına ulaşırsın!

                Sakarya yurttaşı AKP’ye verebileceği ne varsa verdi ancak şehir AKP iktidarından verdiğinin karşılığını 17 yıllık genel iktidar ve yerel iktidardan bir türlü alamadı.

                Yavuz’un seçim beklentisine ilişkin iddiası ‘’17-0 ‘’ yapma üzerine oldu, şöyle bir iddiaya tanıklık edemedik, ‘’ Marmara bölgesinin yıldız şehri ‘’ yapacağız!

                Yada iktidarımız süresince Sakarya şehrine şu kadar yatırım kazandırdık, benzeri konumda ki tüm İl’lerin üzerinde yatırım gerçekleştirdik, yaşanır bir şehir inşaa ettik türünden iddialı bir açıklamayı bugüne kadar AKP’li hiçbir siyasetçiden duyamadık.

                AKP ile çözüme ulaşmayan birçok sorunumuz var.

                Son günlerde Cevdet Güngör ( ağabey ) köşesinde kaleme alıyor, bitirilemeyen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, başlanamayan bin yataklı devlet hastanesi, ikinci üniversite diye Sakarya Üniversitesinin ikiye bölünmesi gibi birçok sorun yazılır-çizilir.

               

Ama bir sorun var ki ne zaman bekler ne de mazereti olur!

                2015 yılında Sakarya Valiliğince tespit edilen hasarlı 21 okulun durumu!

                Bahse konu okulların hangi okullar olduğunu bilmiyoruz, 21 okul tespiti ve 135 milyon lira ödenek ihtiyacı olduğunu biliniyor.

                Hasarlı okullardan Çark Caddesinde ki İmam Hatip Lisesi yıkıldı, henüz enkaz ortada yeni okul inşa edilmedi, sanırım ödeneksizlikten enkaz ortada duruyor ve inşaat başlayamadı.

               

Malum asrın felaketini 1999 yılında yaşadık, hasarlı okullarda 19 yıldır eğitim yapılmakta!

                Daha vahimi ise 2015 yılında tespit edilmiş olmasına rağmen çözüme kavuşturulamayıp 2016 yılında Sakarya Valiliğince hazırlanan rapordan hasarlı okullar listeden çıkarılmış olması, yani hasarlı okullar sorunu böyle çözüme kavuşturulmuş olması!

                En temel sorunumuz, yaşamı tehdit eden sorunumuz yıllarca çözülemedi ve ne acıdır ki bu hususta AKP’li herhangi bir siyasetçiden bu sorunun varlığına ve çözümüne dair tek açıklama duyamadık.

                İhtiyacımız olan iddia ‘’ 17-0 ‘’ yapmak değil, şehrin sorunlarının listelenerek çözümü olmalı!