Geçtiğimiz hafta içinde Sakarya hareketli ve çeşitlilik taşıyan misafirler ağırladı, ilk önce Perşembe günü 40 milletvekilinden oluşan CHP grubu ve Cuma günü Cumhurbaşkanı’nın ziyaretine ev sahipliği yaptık.

Bereketli Sakarya toprakları, misafir bereketini yaşadık.

genel başkanı ve ana muhalefet partisi temsilcileri, aynı gün içinde şehirde bulundular. Haklı olarak beklenti oluştu, özellikle AKP seçmeni gelebilecek müjdeler olabileceği umudunun peşin takıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanının ziyareti, kısa süreli bahar havası estirdi. Alışık olduğumuz seçim dönemleri dışı bir ziyaret olunca, ardı nedir diye merak etmedik dersek haksızlık olur.

Ziyaretin ilk durağı Tank Palet fabrikası oldu, son dönemin en çok tartışılan konusu olan Tank Palet fabrikasında açıklamalarda bulundu, fabrikanın tapusunun satılmadığının altını çizdi.

Oysaki muhalefetin iddiası fabrikanın tapu devri değil, işletme hakkının devri olduğu yönündeydi.

Daha sonra ise miting alanı olarak düzenlenen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin olduğu alana geldi ve Sakaryalılara hitap etti.

Gözlerden kaçmayan bir durum var ki, geçmiş mitingleri aratır bir topluluk, coşkudan uzak ve geçmişe oranla daha durgundu Cumhurbaşkanı!

Hastane bahçesinin miting alanı olarak seçilmiş olması eleştirilerin merkezi oldu. Hasta ve yakınlarının haklı feryadı, niçin hastane bahçesi seçildi, her zaman olduğu gibi kent meydanının da yapılmadı.

Cumhurbaşkanı halka hitabında, şehre kazandırdıkları projeleri anlattı, hizmete sokulan Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi ve yapılması planlanan bin yataklı şehir hastanesi, 100 yataklı acil durum hastanesinin müjdesini verdi.

Daha önce geçen yılın sonun da bitirileceği paylaşılan 100 yataklı acil durum hastanesinin 3 ay içerisinde bitirileceği ve hizmete sokulacağı bilgisini paylaştı.

Diğer taraftan Altay tankının 2023 yılında üretimi tamamlanıp, Silahlı Kuvvetlere teslim edileceğini söyledi ki bu durumu son derece önemli buluyorum.

Milli tank projesi üzerinde uzunca yıllardır durulan ve savunma sanayimiz için yüklendiği önem tartışılamaz, üretim ve teslim tarihi birçok kez güncellendi.

Umarım son güncellenen tarih olur.

Hayata geçirilen her yatırım kıymetli, Sakarya elde edilen tüm yatırımları oldukça zahmetli bir serüvenden sonra elde etti, hiçbir proje taahhüt edilen zamanda bitirilemedi.

Onun içindir bizde ki yatırımın ayrı bir kıymeti var.

Mitingin konuşma metninin içeriğini benzeri yatırımlar oluşturdu, gelecek adına yoğun beklentimiz vardı, üzerinde sıklıkla durduğumuz eksiklikler giderilir mi diye taşıdığımız umutlarımız vardı.

Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı’nın ziyaretinde gündeme gelen, hafif raylı sistem projesi bakanının güzergâh uzunluğu gerekçe edilerek kabul görmeyen yatırım desteği bulabilir miyiz diye beklenti taşıyorduk…

Hepsinden önemlisi asrın depreminden kalma hasarlı binalar sorunumuzun çözümü ve buna bağlı yerin de kentsel dönüşüm müjdesi gelir mi diye beklenti taşıyorduk.

Benzeri yatırım kalemleri üzerinden beklentiler taşıyorduk, maalesef bu ziyaretten umutlarımızı yeşerecek nitelikte açıklama gelmedi.

Yine bir başka bahara erteledik beklentilerimizi.

Cumhurbaşkanı’nı takip ederken diğer taraftan ana muhalefet partisi CHP’nin 2 gün süren ve 40 milletvekili ile deyim yerinde ise şehre yaptığı çıkarmayı takip ettik.

CHP İl binası önünde düzenlenen basın toplantısı ile startı verilmiş oldu.

Daha önce kamuoyuna İl Başkanı Ecevit Keleş tarafından duyurulan program, 16 ilçeyi kapsayan ve alanda başta esnaf, çiftçi olmak üzere mağduriyet yaşamış tüm esnaf temsilcileri ile görüşüleceği paylaşılmıştı.

Yurttaşa temas eden, sorununu yerinde dinleyen her çalışma kuşkusuz kıymetlidir.

Rekabeti sağlayarak iktidar temsilcilerini hareket geçirmek adına da taşıdığı önem yadsınamaz. CHP heyetinin ziyareti bu anlamda yaptırım sağlar umarım.

Özellikle bizim tarzımız illerde muhalefet temsilcilerinin yapacağı çalışmalar, iktidarı sıkıştırmak ve yerleşmiş olan alternatifsizlik algısının değişimine katkı koyacak nitelikte çalışmalardır.

Bugüne kadar hak edipte alamadığımız yatırımları bu sayede belki de alırız.

CHP heyetinin alan çalışması sonuçları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ na sunulacak rapordan sonra belli olacak.

İl Başkanı Ecevit Keleş, tespit edilen eksikliler hakkında kamuoyu bilgilendirmesi yapmalı, iktidar temsilcileri başta olmak üzere, sonuçla yüzleşmeliyiz…!

Ergün ÖZKAN

[email protected]