Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının son oturumunda, Başkan Ekrem Yüce’ye 92 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmiş.

İller Bankasına borcu olan belediyeler sıralamasında en borçlu üçüncü il olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi tekrar borçlandırılıyor.

Borçlanma hususunda öncülüğü kaptırmayan Büyükşehir Belediye, yatırım sıralamasında ise son sıralarda yer alıyor.

Yerel seçimler üzerinden bir yıl geçti ve geçen bu süre zarfında Büyükşehir’in hayat geçirdiği henüz bir yatırıma tanıklı etmedik.

Başkan Yüce gün geçmiyor ki kamuoyuna proje paylaşmasın.

‘’Nostaljik Tramvay’’ şehre farklı bir imaj kazandıracaklarını ifade ederek Yeni Camii-Millet Bahçesi arasında hizmet vereceklerini güzergah tayiniyle başlayan süreç, sanırım en son Serdivan’a kadar uzatılan güzergah oldu. Henüz belirlenmiş ya da alt yapı çalışması yapılmış bir proje yok ortada.

‘’Nostaljik Tramvay’’ diye arama yaptırın birçok görsel çıkacaktır.

SGK kavşağı yapılacak katlı kavşak projesi son dönemlerde sıklıkla paylaşılmakta, henüz bu hususta da somut bir yatırımdan söz etmek mümkün değil gibi.

Benzeri durumu şehre yeni giriş kapısı diye adlandırılan projede de görmek mümkün.

Yüce ‘’Pekşenler kavşağı ile Yeni Stadyum arasında 6 km uzunluğa sahip köprülü yeni bir duble yol hayata geçirilecek’’ diye duyurmuştu.

Katlı otopark projesi paylaşımı var ki, görsellere hayran olmamak imkansız.

Sorgulandığın da olağanüstü görsellerle karşılaşılacaktır, bu hususta da henüz yatırımı gerçekleştirilen ya da başlanılan projeye rastlamak mümkün değil.

Şehrin tarım geleceğine kazandırılacak Jeotermal Sera, uygulamalı Tarım Eğitim Merkezi ve 54 Katılımlı Arıcılık projeleri diye adlandırdığı, önemli gördüğü 3 projeyi açıklamıştı başkan Yüce, henüz akıbet bilinmemekte.

Proje paylaşımında sorun yaşamıyoruz (yağmur gibi), Çark caddesinde yıkılan İmam Hatip Lisesini çevreleyen duvarları şehre kazandırılması duyurulan projelerin görselleriyle kaplanmış, ilgililere buradan duyuru yapmış olalım.

Yüce’nin niyetini sorgulamak için beki de aceleci davranmış olabilir!

Ancak özellikle göreve geldiğinden itibaren geçen süre dikkatlice incelendiğinde haksızlık yapmadığım anlaşılacaktır.

Borçlu belediye olduğumuz gerçeği gün gibi ortada Belediye’nin genel bütçeden aldığı vergi payının düşüklüğünden uzunca yıllardır şikayet edilmekte.

Yüce göreve geldiği ilk günlerde bu soruna öncelik verdi ve birçok temasta bulundu sonuç; ortada!

Kaynak üretmek güçlüğü çekildiği bilindik bir gerçek hal böyle olunca da paylaşılan tüm projeler havada kalıyor, yalnızca afişleriyle duvar süsleme görevini yerine getirmiş oluyor.

Mevcut durum gösteriyor ki Büyükşehir Belediye kalan görev süresi içerisinde rutin hizmetleri sunmanın ötesinde proje hayat geçiremeyecek.

Hizmet sunumu için de borç yükü altına gireceğimiz anlaşılmakta.