Sarsıntıların ardından özellikle kırsal ve şehir merkezlerinde ciddi yıkım yaşandığı, birçok noktada iletişim ve ulaşımın aksadığı aktarıldı. Bölgedeki durumun kaosa sürüklendiği ve halkın büyük panik yaşadığı ifade edildi.

Venezuela’da yaşayan bir Türk vatandaşının, depremin ardından bölgeyi “cehennemi yaşıyoruz” sözleriyle tarif ettiği öğrenildi.

Binlerce Kişi Etkilenmiş Olabilir

İlk değerlendirmelere göre depremde binlerce kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği tahmin edilirken, resmi can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin net açıklamaların ilerleyen saatlerde yapılması bekleniyor.

Kızılay’dan “Her Türlü Yardıma Hazırız” Mesajı

Türk Kızılayı, depremlerin ardından Venezuela Kızılhaçı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu (IFRC) ile koordinasyon halinde gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı.

Venezuela Kızılhaçı ile ilk temasın kurulduğu belirtilirken, “Her türlü yardıma hazırız” mesajı verildi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz ise yaptığı açıklamada, ekiplerin hazır bekletildiğini belirterek insani yardım sürecine destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: basın bülteni