Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, iddialara konu olayın Sakarya’da yaşanmadığı ve bu kapsamda herhangi bir adli ya da idari operasyonun gerçekleştirilmediği ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Söz konusu paylaşımlar üzerine ilgili kurumlarımız tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, iddialara konu olayın ilimizde meydana gelmediği, bu kapsamda herhangi bir adli veya idari operasyonun gerçekleştirilmediği tespit edilmiştir. Dolayısıyla sosyal medya ve bazı internet sitelerinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”
“Bilgi Kirliliği Kamu Düzenini Olumsuz Etkiliyor”
Valilik, doğruluğu teyit edilmeden yapılan paylaşımların kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ve bilgi kirliliğine neden olduğunu vurguladı.
Açıklamada, bu tür içeriklerin kamu düzenini olumsuz etkileyebileceği belirtilerek vatandaşların resmi olmayan kaynaklara itibar etmemesi gerektiği ifade edildi.
“Resmi Kaynaklar Dışındaki Haberlere İtibar Edilmemeli”
Valilik açıklamasının sonunda, Sakarya ile ilgili gelişmelerin yalnızca resmi kurumların açıklamaları üzerinden takip edilmesi gerektiği vurgulandı.
Vatandaşların, yalnızca Sakarya Valiliği ve ilgili kamu kurumlarının resmi açıklamalarını dikkate almaları istendi.





