İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, hız kurallarına uymayan sürücülere yönelik radar uygulamalarını kent genelinde sürdürüyor.
Radar denetiminde yakalandı
Denetimlerden biri Defne ilçesi Subaşı Mahallesi’nde, Antakya-Defne yolu üzerinde gerçekleştirildi. Hız limitinin 80 kilometre olduğu bölgede yapılan radar uygulamasında çok sayıda sürücü kontrol edildi.
Polis ekipleri, hız sınırını aşan sürücülere hız oranına göre 2 bin lira ile 12 bin lira arasında değişen cezai işlem uyguladı.
Yapılan denetimlerde toplam 6 sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edildi.
“12 yıldır ilk kez ceza yedim”
Radar kontrolünde hız sınırını aşarak 4 bin lira ceza alan Servet Girgin, ehliyet aldıktan sonra ilk kez trafik cezası yediğini söyledi.
Girgin, hız sınırının 80 kilometre olduğu yolda 90 kilometre hızla ilerlediğini belirterek cezanın haklı olduğunu ifade etti.
“Kaçacağımı sandım ama yakalandım”
Denetimlerin gerekli olduğunu söyleyen Girgin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu denetim kesinlikle gereklidir. Kaçacağımı sandım ama yakalandım. Trafik ekiplerini tebrik ediyorum. Denetimler halkın güvenliği açısından çok önemli.”
“Ceza yediğime değil, sınırı aştığıma pişmanım”
Kendisini hatalı bulduğunu belirten Girgin, “Hız sınırı 80 iken ben 90 kilometre hızla geçtim. Bu yüzden ceza yedim ve hak ettiğimi düşünüyorum. Ceza yediğime değil, hız sınırını aştığıma pişmanım” dedi.
“Trafik ekipleri iyi ki var”
Trafik ekiplerine teşekkür eden sürücü, denetimlerin sürücüler için önemli bir uyarı olduğunu vurgulayarak, “Bizi şöyle bir silkeliyorlar ki kendimize gelelim. Trafik ekipleri iyi ki var” ifadelerini kullandı.





