Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Ataköy Olimpiyatevi’nde düzenlenen törenle iş birliği anlaşması imzaladı. Törene TMOK Başkanı Ahmet Gülüm, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Birsel Vardarlı Demirmen, TikTok Türkiye, Orta ve Güney Asya Küresel İş Çözümleri Lideri Barış Aldanmaz ve TikTok Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya Operasyon Lideri Melis Çağlar katıldı.
Ahmet Gülüm: “TikTok TMOK için büyük bir fırsat”
TMOK Başkanı Ahmet Gülüm, anlaşmanın sporun geleceği açısından önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bu anlaşma, bugüne kadar Türkiye’de spor konusunda yapılmış en önemli iş birliklerinden biri. TikTok, gençlerle olan güçlü bağı sayesinde TMOK’un yeni dönem stratejisine büyük katkı sağlayacak. Spor, insanların dünyada aynı anda takip ettiği tek olgu. Türkiye’de gençlik teknoloji bağımlılığı ve obezite sorunuyla karşı karşıya. Bu noktada sporu yaygınlaştırmak için iletişim en önemli araç. TikTok’un gençleri olimpik değerlerle buluşturacağına inanıyoruz.”
Gülüm, iş birliğinin ilk denemesinin 24 Ağustos Pazar günü Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’nda yapılacağını açıkladı. Ayrıca Erzurumlu genç kızlardan oluşan Kadın Curling Milli Takımı’nın 2026 Cortina Kış Olimpiyatları’na katılım mücadelesine de dikkat çekti.
TikTok: “Türkiye’de spor kültürünü yaymak istiyoruz”
TikTok Türkiye temsilcileri de projeye dair görüşlerini paylaştı.
-
Barış Aldanmaz: “Bugün büyük bir hayalin ilk adımını atıyoruz. Amacımız, Türkiye’de spor kültürünü güçlendirmek, sporculara daha fazla sponsorluk imkânı yaratmak ve olimpik başarılarımızı global arenaya taşımak.”
-
Birsel Vardarlı Demirmen: “Olimpiyat ruhunu ve spor kültürünü gençlere ulaştırmak için TikTok çok önemli bir partner. Dijital dünyanın gücüyle daha fazla gence spor sevgisi aşılayacağız.”
-
Melis Çağlar: “TikTok ve TMOK iş birliği sadece sporun popüler branşlarına değil, curling gibi daha az bilinen dallara da görünürlük kazandıracak. Kullanıcılarımız spor içerikleriyle yalnızca izleyici değil, aynı zamanda katılımcı oluyor.”
İş Birliği 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na Kadar Sürecek
İmzalanan iş birliği anlaşmasıyla TikTok, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na kadar TMOK ile birlikte çalışacak. Proje kapsamında milli sporcuların yolculuğu platformda paylaşılacak, spor kültürünün yaygınlaşması için özel içerikler üretilecek ve markaların desteğiyle sporculara yeni sponsorluk fırsatları sağlanacak.